Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Die Welt: Yunanlı armatörler dünya ticaretini belirliyor !
Die Welt gazetesi Yunanlı Armatörlerin dünya ticaretini, dünyada başka hiçbir ulusun olmadığı kadar belirlediğini iddia etti.

Die Welt gazetesi ilgili haberinde Yunanlı Armatörlerin yeniden gemiler satın aldıklarını, fakat kendi ülkelerinin bundan yararlanamadığını yazdı. Yunan ticaret filosunu toplam değerinin 90 milyar euro’yu aştığı belirtilen haberde, bu rakamın diğer ülkelerin filolarından çok daha fazla olduğu dile getirildi. Gazete haberinde “Yunanlılar olmadan dünya deniz taşımacılığında hiç bir şey kıpırdayamaz” diye yazdı. Yunanlı armatörlerin dünya deniz ticaret filosunun %15’ine sahip olduğunu ve toplam 4500 gemi ile 90 milyar euro’luk değer oluşturduğunu belirtti. Gazete bu dönemde Yunan armatörlerin sistematik olarak son derece uygun fiyatlara buldukları kullanılmış gemileri, özellikle Almanya'da bulup satın aldıklarını kaydetti. Gazete 2014 yılının Haziran ile 2016 Haziran ayları arasında Yunanlıların Alman armatörlük şirketlerinden toplam 527 milyon dolar değerinde 52 büyük yük gemisini satın aldıklarını, bunun aksine ise Yunanistan'dan Almanya'ya sadece 64 milyon dolarlık toplam 6 gemini satılarak el değiştirdiğini belirtildi...



İçinde bulunduğu derin ekonomik krize ragmen, Yunanlı armatörlerin hiçbir zaman dünya deniz ticaretindeki egemenliklerini kaybetmediklerini, bunun aksine bu dönemde hiçbir ülkenin olmadığı kadar Yunanlı armatörlerin gemi siparişlerini arttırdıklarını yazdı. Gazete Londra merkezli Vessels Value şirketinin verilerine göre 21 milyar dolar değerinde toplam 404 geminin Mayıs 2016 tarihi itibari ile Yunanlı armatörler tarafından sipariş edildiğini belirtti. Böylelikle Yunan armatörlerin filolarındaki farkı, dünyanın ilk beş sıralamasında yer alan Japonya, Çin, Almanya ve Singapur’da kapattıkları ifade ediliyor.

Yunanistan limanlarına ise Yunan armatörlerin gemilerinin pek uğramadığını ve taşımacılığı daha çok Ortadoğu'dan direkt olarak Amerika'ya, Latin Amerika'dan Asya'ya, Asya'dan Avustralya'ya ve Avrupa'ya yaptıkları ifade ediliyor. Gazete haberinde geleneksel olarak Yunanlı gemi sahiplerinin yüksek vergilendirmeye tabi tutulmadığını ve bu durumun Almanya'da da benzerlik teşkil ettiğini yazdı.



Kaynak: Azınlıkçaonline
Eklenme tarihi: 21.06.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CK Shipping
 HUG Denizcilik
 AKINTÜRK Ltd. Şti..
 SAMBURCO Denizcil..
 NAVİGA Yatçılık
 MSAM Denizcilik
 KONVOY Denizcilik
 PAŞA I.T.S. Ltd.
 ESRA Denizcilik
 BALU Yatçılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim