Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Akdeniz'in en büyük tersanesinin temeli atılıyor
İhsan Kalkavan'ın sahibi olduğu Beşiktaş Denizcilik Grubunun, Adana-Yumurtalık Serbest Bölgesinde kurmayı planladığı Akdeniz'in en büyük tersanesi için çalışmalarda son aşamaya gelindiği bildirildi.

Beşiktaş Denizcilik Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Kalkavan, Yumurtalık Serbest Bölgesindeki tersane yatırımlarında temel atmak için son aşamaya geldiklerini söyledi.

Yaklaşık 8 ay önce gerekli izinleri alıp bölgede 300 bin metre kare alanı kiraladıklarını belirten Kalkavan, kira sözleşmesini imzalamalarının ardından ÇED raporu almak için ilgili yerlere başvuru yaptıklarını anımsattı.
Kalkavan, ÇED raporunu ocak ayının ilk haftasında alacaklarını belirterek, “Daha sonra dolgu yapmak için ilgili yerlere başvurup şubat veya mart ayı içerisinde de çalışmalara başlayacağız. Bir yıl sürecek dolgu çalışmaları sonrası havuz inşaatlarını yapacağız” dedi.

Kalkavan, 100 bin metre karesi karada, 300 bin metre karesi ise denizde olacak tersanenin Akdeniz'in en büyük bakım ve onarım tersanesi olacağını bildirdi.

Birinin uzunluğu 400, eni 70 metre, diğeri ise uzunluğu 350, eni 70 metre olan iki havuz yapacaklarını anlatan Kalkavan, tersanenin ana görevinin yöreye gelecek 300-400 metre uzunluğundaki süper tanker gemilerin bakım ve onarımını yapmak olduğunu kaydetti.

“Tersane, uçak gemisinin de havuzlanabileceği yapıda olacak” diyen Kalkavan, ayrıca yılda 400 bin DWT'lik 100 geminin bakım ve onarımını yapmayı hedeflediklerini vurguladı.

Kalkavan, 3 yıl içinde tamamlamayı planladıkları tersanenin yaklaşık 100 milyon dolara mal olacağını ve kendi öz kaynaklarıyla yapacaklarını ifade etti.

Yatırımın yöreye canlılık getireceğini bildiren Kalkavan, tersanede yaklaşık 3 bin kişiyi istihdam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 23.12.2008




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KAYIKHANE
 SUDE Denizcilik
 ERSAGUN Denizcili..
 KALYONCU RoRo Shi..
 KOCAELİ Denizcili..
 CEVAHİR Kara ve D..
 ECE Gemi İnşaa
 AK Denizcilik
 MARVEL Uluslarara..
 GESTAŞ Deniz Ulaş..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim