Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
GAÜ Ailesi, kaptan Efdal Safel'i son seferine uğurladı
Geçtiğimiz Pazar Günü; evinde çalışırken, geçirmiş olduğu kalp krizine bağlı sebeplerden dolayı yaşamına veda eden, Girne Amerikan Üniversitesi, Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu Müdürü Kaptan Efdal Safel’in Naaşı, mensubu bulunduğu GAÜ Ailesi’nin katılımı ile gerçekleştirilen hazin bir törenden sonra, Girne Amerikan Üniversitesi Kampüsü’nden, ‘Denizci Gelenekleri’ ile uğurlandı.



Merhum Kaptan Efdal Safel için gerçekleştirilen törene; Başta; kurucularından biri olduğu “Denizcilik ve Ulaştırma Fakültesi”nde öğrenim gören çok sevdiği ‘denizci adayı öğrencileri’ ile Girne Amerikan Üniversitesi’nin tüm akademik ve idari personeli ile diğer fakültelere mensup öğrenci grupları da katıldı.

GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk’ün himayesinde ve Merkez Girne Kampüsü’ndeki Rektörlük Binası önünde gerçekleştirilen törende; Merhum Kaptan Efdal Safel’in Ailesi, Safel’in Sınıf Arkadaşları ve Meslektaşları da bulunurken, 2’inci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da törene en üst seviyede katılarak, Safel Ailesi’ne ve Üniversite Camiası’na başsağlığı ve taziye dileklerini iletti.

REKTÖR PROF. DR. ÖZTÜRK; “GAÜ, İSMİNİ YAŞATACAKTIR”

Merhum Kaptan Efdal Safel için ilk sözü alan, GAÜ Rektörü Prof.Dr. Kutsal Öztürk; Yaşadıkları kayıbın ardından konuşabilmenin, eşlik eden duyguların altındaki zorluğunu ifade ederek; “Efdal Kaptan'ı sevenlerimiz ve GAÜ Büyük Ailemiz, benim için; burada konuşmak o kadar zor ki, kısa bir süre önce, bir vesile ile biraraya geldiğimiz, çok sevdiğim kardeşim, Efdal Kaptan ile, gelecek ile ilgili konuşmuştuk. Yine, her zaman ki gibi, ‘Yüksekokulu’ ve neler yapacağımıza dair. O, aramızdan ayrıldı ama, hep kalbimizde olacaktır. Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokul Müdürü’müz, aynı zamanda kurucusu, onun; değerli ailesi, tüm sevenleri, meslektaşları ve GAÜ Ailemiz’e başsağlığı ve sabır diliyorum. Kaptanımız, aramızdan ayrılıyor. Ama, O’nun ismi, GAÜ'de daima yaşayacaktır. Kendisine, Allah'tan rahmet diliyorum, nur içinde yatsın. Biz, hep sevgimiz ve saygımız ile daima onunlayız.” şeklinde konuştu.



Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu 2’inci Sınıf Öğrencisi, Yağmur İrem Baybal ise; ‘Öğrencileri’ adına, “Efdal Kaptan”larına seslendi. “Çok zamansız gittiniz Hocam. Şimdi, tüm öğrencileriniz, ‘Siz’siz ve öksüz kaldı. Sizi, hep arayacağız ve kalbimizde yaşatacağız. Buna, tüm öğrencileriniz olarak söz veriyoruz. Denize, denizciliğe, denizciye gönül vermiş herkesin başısağolsun.”

Törende son konuşma; GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu Öğretim Görevlisi, Kaptan Cevdet Bakır tarafından yapıldı. Kaptan Bakır; üç yıldır, Merhum Kaptan Efdal Safel ile çalıştığını belirterek, “anılarda, ortak olan noktayı düşünüyorum. Ortak nokta şu; Örneğin, birlikte olduğumuz ya da öğrencilerimiz ile birlikte olduğumuz bütün fotoğraflarda, sevgi var. Onun mesleğini sevmesi, bu bölümü kurdurdu. Öğrencilerimiz oldu, olacak. Onun sevgisi sayesinde, öğrencilerimiz bugün okyanuslar ile buluşuyor. Ortak olan birçok şeyden biri de, Onu gördüğümüz zaman, kalbindeki sevginin bizi, hepimizi ısıtmasıydı. Hatalarımızı örtmede, gece gibiydi. Bir sevgi de; güzelliklerinizi, başarılarınızı göstermekte de gündüz gibiydi.” diye konuşarak, anılarına sonuna kadar sadık kalacaklarını vurguladı.



GAÜ Rektörlüğü Himayeleri’nde gerçekleşen “Merhum Kaptan Efdal Safel” için düzenlenmiş tören; saygı geçişi ve Merhum Kaptan Safel’in Naaşı’nın, dini tören için GAÜ Kampüsü’nden ‘Denizci Geleneğine’ göre uğurlanması ile sona erdi.



Kaynak: Kıbrıspostası
Eklenme tarihi: 05.10.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ATLAS Gemi İşletm..
 UND RORO İşletmel..
 İNTA Denizcilik
 AYKOP Gemi
 MİLENYUM Denizcil..
 DESTİNA Deniz Taş..
 PACMAR Denizcilik..
 MİLESTONE Gemi İş..
 ECA Ship Trade Co..
 MİRA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim