Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
Yarhisar'ın 10. yılı coşkuyla kutlandı
Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde bulunan Yarhisar Müze Gemisi'nin 10. kuruluş yıl dönümü, geminin güvertesinde Gölcük İlçe Protokolü ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.
27 Ekim 2006 tarihinde açılışı yapılarak hizmete giren Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi 10. yılında Gölcük Protokolü ve vatandaşları biraraya getirdi. 1964 yılında ABD'de inşaa edilen Yarhisar, aynı yılın sonunda Türkiye'ye getirilerek Türk Donanması'na katıldı. 1965 yılında hizmet dışı kaldığı 2005 yılına kadar 'Keşif-Karakol' gemisi olarak görev yaptı. Aynı yılın sonlarında hizmet dışı kaldı. 2006 yılının başlarında Kavaklı sahilindeki bulunduğu alan müze gemi olarak yerleştirme çalışmaları başladı. Üç parça halinde dikey kesilen Yarhisar, deniz yoluyla, yüzer vinçle ulunduğu alana taşınarak, burada birleştirildi. Böylece Türkiye'nin karaya yerleştirilmiş ikinci su üstü savaş gemisi müzesi oldu. 1974 yılındaki Kıbrıs Barış harekatının Ege safhasına katılmış gazi bir gemi olan TCG Yarhisar, 40 yıllık denizdeki hizmetinin ardından, 10 yıldır da karada müze gemi olarak hizmet veriyor. 27 Ekim 2006 tarihinde törenle açılışı yapılan Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisini bugüne kadar 193 bin 375 misafir ziyaret etti.



KUTLAMAYA YOĞUN KATILIM

10. yıl kutlama programına Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Dz. Ana Üz Komutanı M. Baybars Küçükatay, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Belediye Meclis Üyeler, Siyasi Parti temsilcileri, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Bilge Saral, Mahalle Muhtarları, Gölcük Belediyesi birim müdürleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı

Törende konuşma yapan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, "Hepimizce malumdur ki Gölcük Donanma kenti. Kuruluşudan bugüne bu birliktelik Gölcük'ün damarlarında dolaşan bir kan gibi oldu. Büyüdükçe Donanmayla birlikte büyüdük. Biz bir hedef koymuştuk. Gölcük dışından gelen insanlar kurulan objelerle merak ettirmekti. Donanma Kenti olduğumuzu herkese göstermekti. Bu konuyu Donanma Amirliği'ne açtım ve Donanmamız bize olumlu cevap verdi. Bizlere önerilen Yarhisar Gemimizi Tersane'de üç parçaya bölünerek Metin Amiralin isteği ile Müze Gemi haline getirildi. İyi ki de öyle olmuş. Bugüne kadar ziyaretler yaklaşık 200 bini bulmuş. Merak edilen bir savaş gemisi. Bu gemiyi merak eden herkese kapısını açtı. Böylesine önemli bir hizmet veren Gemimizi yaşatan öncelikle Donanmamıza ve böylesine önemli bir hizmeti hayata geçirmede emej veren herkese teşekkür ediyorum." dedi.




Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 27.10.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LUNA Roro
 MIRAGE
 B.A.S.K
 GRANDİ Gemi Kiral..
 HACIBEKİROĞLU Den..
 AYSA Denizcilik A..
 ALFEKS ALESTA Den..
 SEALİON Shipping
 GÜLCEM Denizcilik..
 S.S. Marmara Adas..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim