Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Ukrayna, Türkiye’den Kırım’a sefer yapan gemilere fena bozuluyor
Rusya'nın 2014 yılında Kırım'ı işgal etmesinden sonra bölgede Rusya ve Ukrayna arasında egemenlik mücadelesi devam ediyor. Şu anda Rusya’nın yönetiminde olan Kırım’daki Sivastopol Limanına Türkiye’den yapılan gemi seferleri de bu çekişmeden nasibini alıyor.



Türkiye’nin Rus uçağını düşürmesinin ardından kesilen Türkiye- Sivastopol seferleri geçtiğimiz hafta yeniden başlamıştı.

Ukrayna yanlısı Kırım Haber Ajansı internet sitesinde (www.qha.com.ua) Türkiye-Sivastopol arasında başlayan bu gemi seferlerine serzenişte bulunuluyor. Yayınlanan haberde bu gemilere el koyulabileceği iddia ediliyor.

“Türkiye’den Kırım’a yük taşındığı iddiası” başlığı ile yayınlanan haber şu şekilde;

Türkiye’den Kırım’a yük taşındığı iddiası

Daha önce Rusya tarafından işgal edilen Sivastopol’ün sözde yönetiminin yenilendiğini iddia ettiği Sivastopol-Zonguldak seferini gerçekleştiren geminin Sivastopol limanına döndüğü ileri sürüldü.

Daha önce Rusya tarafından işgal edilen Sivastopol’ün (Akyar) sözde yönetiminin, Türkiye’nin Zonguldak limanına yapılan feribot seferlerinin yenilendiğini ileri sürdüğü ve ro-ro gemisinin 29 Ekim tarihinde Panama bayrağı altında Zonguldak’a ulaştığı bildirilmişti. Bu kez, bahse konu seferi gerçekleştiren Varyag isimli geminin Zonguldak’ta yüklenip Sivastopol’e döndüğü savunuldu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan ve seferin operatörlüğünü yapan sözde “Kırım Denizcilik Ajansı” müdürü Stanislav Gvozdilov, geminin Türkiye’den 700 ton portakal ve mandalina, bunun dışında inşaat malzemeleri ve beyaz eşya getirdiğini ileri sürdü.

Rusya’nın RİA Novosti haber ajansına konuşan Stanislav Gvozdilov, “Türkiye’de bizi çok iyi karşıladılar. Herkes yanımıza gelerek Sivastopol ve Türkiye arasında feribot seferlerinin yenilenmesinden dolayı bizi kutladı, gemi kaptanı ve mürettebatına saygı bildirdi. Ayrıca Türkiye’nin Yeni Adım gazetesinde de Varyag ile ilgili yazı çıktı” diye savundu.

28 Ekim tarihinde Rus medyası, Sivastopol’ün sözde yönetimine atıfla, bir yıl önce durdurulan Sivastopol-Zonguldak feribot seferlerinin yeniden başladığını bildirmişti. 29 Ekim tarihinde geminin Panama bayrağı altında Zonguldak’a ulaştığı öğrenildi. 2,8 bin ton taşıma kapasitesi olan Varyag gemisi, yaklaşık 65 tır veya 2,3 bin palet taşıyabiliyor.

2015 yılının Ağustos ayında Sivastopol yönetimi, Sivastopol ile Zonguldak arasındaki feribot seferlerinin yeniden başladığını iddia etmişti. Ardından Türkiye’nin hava sahasını ihlal eden Rus uçağını düşürmesinin ardından Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin kötüleşmesinden sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kararı üzerine Kırım ile Türkiye arasında feribot ulaşımının durdurulduğu bildirilmişti.

Rusya'nın 2014 yılında Kırım'ı işgal etmesinden sonra Ukrayna Devlet Deniz ve Nehir Ulaştırma Müfettişliği, Ukrayna’nın Kırım’da bulunan Kezlev, Kerç, Akyar, Kefe ve Yalta’daki limanlarını uluslararası trafiğe kapattı. Ardından Ukrayna Bakanlar Kurulu, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da bulunan Sivastopol, Kezlev (Yevpatoriya), Yalta, Kefe (Feodosiya) ve Kerç limanlarını, yabancı gemilere açık limanlar listesinden çıkardı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun, Kırım'ın Rusya tarafından işgalinin tanımamasına ilişkin bildiriyi kabul etmesinden sonra, ulaştırma şirketlerinin, işgal edilen yarımadaya uçak veya gemi seferi düzenlemesi yasaklandı. Uluslararası normlar ve Ukrayna mevzuatı gereğince, söz konusu normların ihlal edilmesi durumunda, ulaştırma aracına el koyma ve şirkete uluslararası sefer düzenleme yasağı gibi ciddi yaptırımlar uygulanıyor.

**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;
28.10.2016 - Sivastopol'dan Türkiye'ye gemi seferleri başladı
02.10.2015 - Kırım’a izinsiz giren 10 gemiye tutuklama, 4 gemiye haciz
06.08.2015 - Kırım'la Türkiye arasında gemi seferleri başladı




Kaynak: www.gemipersoneli.com
Eklenme tarihi: 05.11.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NEOPLİS Otel
 ÇANKAYALAR Yatçıl..
 NEGMAR Denizcilik..
 GENÇER Denizcilik
 ORTAKS Shipping c..
 BLUETANKERS
 TAM Denizcilik
 ZRC Denizcilik
 MEMORIES Yatching
 GEDİZ Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim