Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
17 Nisan 2024
Haber
Anket
Sivil amiral Sadun Boro’nun doğum günü kutlandı
Dünyayı dolaşan ilk Türk denizcisi Sadun Boro’nun doğum günü, rotasını takip eden denizciler tarafından kutlandı. 87 yaşında hayatını kaybeden Boro’nun doğum günü için dünyayı dolaşan Türk denizciler, ünlü denizcinin Koç Müzesi’ne bağışladığı Kısmetim adlı teknesinin önünde buluştu. Sadun Boro’nun dostları anılarını paylaşırken kızı Deniz ve eşi Oda Boro duygulu anlar yaşadı. Deniz Boro, “Babam sadece dünyayı dolaşmadı ülkemizin olağanüstü güzellikteki kıyılarını nasıl koruyacağımızı da öğretti bize” dedi.



1 Kasım 1928’de dünyaya gelen ve geçtiğimiz yıl 87 yaşında hayatını kaybeden ünlü Türk denizcisi Sadun Boro doğum gününde dünyayı iki kez dolaştığı yelkenlisi Kısmetim’in önünde anıldı. Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu Başkanı Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz’in Koç Müzesi’nde düzenlediği ’Sadun Boro’nun Rotasında Türk Amatör Denizciliği’nin 21. Yüzyıl Vizyonu’ adlı etkinlik pek çok denizciyi bir araya getirdi. ‘Sivil Amiral’ olarak anılan Sadun Boro’nun rotasını takip ederek dünyayı dolaşan Haluk Karamanoğlu(1988-1993), Osman Atasoy-Zuhal Atasoy(1992-1997), Özkan Gülkaynak(2006-2009), Ekrem İnözü(2004-2007) Türk denizciliğinin simge ismini anmak için geldi. Ayrıca dünyanın etrafını kürek çekerek dolaşan ilk kişi olan Erden Eruç’un babası Cemal Eruç, Boro’nun seyahatini Tükiye’ye duyuran gazeteci Necati Zincirkıran ile ilk amatör denizcimiz İhsan Denizaşan’ın kızı Nevin Denizaşan’da doğum günü için gelenler arasındaydı. Denizciler Boro ile yaşadıkları hatıraları paylaştı.

Gökova ‘Sadun Boro Milli Parkı’ ilan edilmeli

Sadun Boro’nun kızı Kısmet Deniz Polat “Babamın
doğum gününde böyle güzel duygularla anlatılması bizi çok mutlu ediyor. Babam bize seyahatleri ile dünya denizlerini tanıtırken aynı zamanda denizciliğimizi geliştirdi. Ama asıl önemsediği ülkemizin olağanüstü güzellikteki Ege kıyılarını tanıtmaktı. Kıyılarımızı nasıl koruyacağımızı anlatmak için bir ömür sarf etti. Ailesi olarak çok sevdiği ve dünyada ki cennet olarak gördüğü Gökova’nın ‘Sadun Boro Milli Parkı’ ilan edilmesini çok arzu ediyoruz.” Dedi.



‘Rotasını takip etmeliyiz’

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz ise, “Böylesine büyük bir denizciyi doğum gününde hem de 49 yıl ayrılmadığı yelkenlisinin önünde anmak Türk denizciliği açısından çok önemli. Sadun Boro’nun rotasından denize açılan Türk denizcilerin sayısı her geçen gün artarken herkesi denizle tanıştıracak projeler üretmeliyiz. Boro, Türk insanının denizle daha çok ilgilenmesi ve deniz kültürünün içinde olmasını isterdi. Ege kıyılarını anlatırken gözleri dolacak kadar seven bir denizcinin rotasından giderek ülkemizi denizci bir toplum yapabiliriz” dedi.



Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 12.11.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DENSA TANKER İşl...
 BERRGANİ Denizcil..
 CoShip
 SUNSAİL
 ACT Deniz Taşımac..
 KAŞ Diving
 HM Denizcilik Tic..
 ADAMAR Denizcilik
 PENNON Yat
 DENTA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim