Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
ABD'nin 4,4 milyar dolarlık savaş gemisi yine arızalandı
Son teknoloji ürünü gemi, Panama Kanalı'ndan geçerken makine yataklarından ikisi su aldı. Karadaki düşmanlara sürpriz saldırılar için üretilen en pahali savaş gemisi USS Zumwalt, kanaldaki ABD limanına çekildi.



ABD donanmasının karadaki düşmanı sürpriz saldırıyla gafil avlamak için geliştirdiği yeni nesil destroyeri USS Zumwalt, bir kez daha arızalandı.

İnşa edildiği limandan ayrıldıktan iki hafta sonra arızalanan gemi, tamir edildikten sonra yoluna devam etmişti. San Diego'ya gitmek için Panama Kanalı'ndan geçen destroyer su alınca durmak zorunda kaldı.

4.4 milyar dolar maliyetiyle en pahalı gemi unvanına sahip destroyer, kanaldaki ABD'nin kullandığı limana çekildi.



Geminin makine yataklarından ikisinin su aldığı bildiriliyor. Arızayla ilgili açıklama yapan ABD Donanması Üçüncü Filo sözcüsü Ryan Perry, "USS Zumwalt yeni evi San Diego'ya ulaşmak için biraz zamana ihtiyaç olacak" dedi.

Radara yakalanmayan süper destroyer USS Zumwalt aynı zamanda avcı savaş gemisi olarak biliniyor.



RADARA YAKALANMIYOR

ABD'nin geliştirdiği en son teknoloji destroyer Zumwalt, süper dayanıklı zırhı ve radara yakalanmama özelliğiyle yeni nesil savaş gemileri arasında başı çekiyor. ABD'li savunma sanayi devi Raytheon'ın geliştirdiği Zumwalt, dış görünümü dışında içinde oldukça karmaşık bir yapıya sahip.

Geminin kumanda merkezi, büyük bir işyerini andırıyor. Her bir masada, gemideki personelin önünde Zumwalt'ın konumunu ve diğer bilgilerini gösteren üç ekran yer alıyor. Standart bir masa üstü bilgisayarın sahip olduğu donanımların dışında, personel ayrıca bir joytick kullanıyor.

EKRANLARDAN İZLİYORLAR

Ana ekranlar silahların durumunu, hava araçların rotalarını, bulunan bölgenin haritalarını, yaklaşmakta olan nesneleri ve uyarı sistemlerini gösteriyor.

Denizcilerin banyosu bulunan dört kişilik kabinlerde kaldığı Zumwalt, kütüphane ve dinlenme odasına da sahip... Zumwalt, 16 tane Electronic Modular Enclosures adı verilen donanıma sahip. Toplam 235 elektronik kabine içeren bu donanımlar geminin dev elektrik ihtiyacını karşılıyor.

Geminin elektriğini gaz-türbinleri karşılıyor. Türbinler, bilgisayar sistemleri ve motorları 20 MW enerji isteyen Zumwalt için 78 MW elektrik üretiyor. Fazlasıyla sahip olduğu elektrik, 115 km öteyi vurabilen 155 mm'lik ana topu, savunma amaçlı iki küçük top ve 80 farklı noktada bulunan füze ateşleme bataryalarını destekliyor.

20 YILLIK ARAŞTIRMANIN ÜRÜNÜ

185 metre uzunluğundaki Zumwalt, bu yıl göreve başladı. Casus gemi, dev boyutuna rağmen radarlara yakalanmama özelliğiyle aynı zamanda avcı görevi üstleniyor.

ABD'nin 'düşmanın kapısını kırmak' için tasarladığı Zumwalt, karadaki hava savunmalarının imha edilmesi, çıkarmalar öncesi düşman birliklerinin karadan temizlenmesi gibi görevleri yürütecek, savaş uçaklarını düşman ateşinden koruyacak.

Popular Science'ın incelediği Zumwalt destroyeri yaklaşık 20 yılık bir araştırma ve geliştirmenin ürünü.

1990'lı yıllarda Somali'de yürütülen operasyonlarda hem deniz hem de karada görev alacak bir silah üzerinde araştırmalar başlatan ABD donanması, Körfez Savaşı’nda Kuveyt üzerinden Irak’a düzenlenen Çöl Fırtınası operasyonunda bu tarz silahların geliştirilmesi için karar verildi.




Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 23.11.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SETA Denizcilik v..
 AR Shipping
 SAN-MAR Denizcili..
 KALKAN Denizcilik
 EVMAR Denizcilik
 TEAM SHIP Crew
 AKAR Shipping
 KAPTAN ACAR Yatçı..
 AKINTÜRK Ltd. Şti..
 BAYRAKTAR Denizci..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim