Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Ünlü gemiye rekor ''Magic-Pipe'' cezası, 40 Milyon USD
California merkezli Carnival Corporation'a bağlı cruise line şirketi Princess Cruises, Carribbean Princess adlı gemisinden petrol karışmış atıkların yasadışı bir şekilde denize boşaltılmasıyla ilgili suçlamaları kabul etti ve bugüne kadar kasıtlı olarak denizi kirletmekten verilmiş en büyük ceza olan 40 milyon doları ödemeyi kabul etti.



İngiliz Denizcilik ve Sahil Güvenlik Acentası (MCA), Carribean Princess yolcu gemisinin yeni işe başlayan mühendisinin gemiden 23 Ağustos 2013'de İngiltere sahillerindeyken "magic pipe" denilen sistemle yasadışı bir şekilde yağlı atık salınmasını rapor etmesiyle durumu ABD Sahil Güvenliğine bildirdi ve onlar da bu konuda bir inceleme başlattı.

Gemi Southampton, İngiltere'ye ulaştığında mühendis gemiden ayrılıyor. Baş mühendis ve kıdemli ilk mühendise sihirli borunun çıkarılması ve astları yalana yönlendirmek de dahil olmak üzere bir örtbas talimatı veriliyor. İngiliz MCA, Amerikan Sahil Güvenliği ile atıkların boşaltım öncesi yapılan sistemi ve örtbas edilme sonrası sistemin kaldırıldığını gösteren kanıt fotolar da paylaşıyor.

Amerikan Adalet Bakanlığı'nın ifade ettiğine göre altındaki mühendislere yağlı atığın İngiltere sahillerinde boşaltılması talimatını veren Başmühendis onlara , atıkların limanda düzgün şekilde boşaltılmasının çok fazla maliyeti olacağını söylemiş.

Amerikan Adalet Bakanlığı Amerikan Sahil Güvenliği'nin Carribean Princess 14 Eylül 2013'te New York'a gelmesiyle gemiyi incediğini ve bu sırada bazı mürettebatın şirketten aldıkları emir doğrultusunda yalan söylemeye devam ettiklerini belirtti.

Mahkeme evraklarına göre , Caribbean Princess yolcu gemisi bypass donanımı ile yasadışı atık boşaltmasını geminin faaliyete başlamasından bir yıl sonra, 2005 yılından bu yana yapıyordu. 26 Ağustos 2013'teki yaklaşık 4.227 galonluk tahliye, İngiltere kıyılarından 23 mil uzakta ülkenin özel ekonomik bölgesinde gerçekleşti. Deşarj ile aynı zamanda mühendisler, meşru bir deşarjı sağlamak için sahte bir dijital kayıt oluşturmak üzere eş zamanlı olarak gemi üzerinde bulunan teçhizatla denize temiz deniz suyu bastılar

Caribbean Princess, denizleri kirletmek için zaman içinde çok sayıda yöntem kullandı. İngiltere sahillerinde tahliye yapmak için kullanılan bypass borusunun kurulumundan önce farklı ruhsatsız bir vana kullanıldı. Ayrıca aynı gemide bulunan 2 diğer yasadışı uygulamanın diğer 4 Princess gemisinde de olduğu ortaya çıktı.

Bir uygulama, sintine atığı yağlı su separatörü ve yağ içerik monitörü tarafından işlendiğinde bir tuzlu su vanası açmaktı. Amaç yağ içerik monitörünün alarm verip tahliyeyi durdurmasını önlemekti. Bu, 2012 ve 2013 yıllarında Caribbean Cruise'da rutin olarak yapıldı. İkinci uygulama, gri su tanklarının taşma noktasından kaynaklanan yağlı sintine suyu boşaltımlarını makine boşluğu sintinesine boşaltmalarını içeriyordu. Bu atık, yağlı sintine atığı olarak işlenmek yerine, gri su sistemine geri pompalanmıştır. Bu uygulamalardan hiçbiri, gerektiği şekilde yağ kayıt defterine kaydedilmedi.

Miami Güney Florida Bölgesi ABD Savcısı Wifredo A. Ferrer, "Karnaval şirket ailesi Florida Güney Bölgesi de dahil olmak üzere çevresel ihlalleri belgelenmiş bir geçmişine sahip olduğu için bugün ele alınan davranış özellikle rahatsız edici" dedi.

Princess ile yapılan savunma anlaşmasının bir parçası olarak, sekiz Carnival cruise line şirketinden (Carnival Cruise Line, Holland America Line, Seabourn Cruise Line ve AIDA Cruises) gelen gemiler beş yıllık bir süre boyunca mahkeme tarafından denetlenen bir Çevre Uygunluk Programı (ECP) kapsamına girecek.

Mahkeme tarafından onaylanması halinde, 40 milyon ABD Doları para cezasının 10 milyon USD'sı, deniz çevresine fayda sağlayacak toplumsal hizmet projelerine ayrılmış olacak, 3 milyon ABD doları Güney Florida'daki çevre projelerine gidecek ve 1 milyon USD Birleşik Krallık sularında deniz çevresine fayda sağlayacak projeler için kullanılacak.



Kaynak: Deniz Gazete
Eklenme tarihi: 02.12.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DOĞRUYOL KARDEŞLE..
 LAMIA Yat İşletme..
 İNKA
 AFRICA MARINE COM..
 ÇAVANOZ Motor
 DEDEMAN Holding A..
 ADECCO Hizmet ve ..
 GRUP Asm
 SEAHAWK Training ..
 MUÇO Yatçılık San..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim