Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Cemre Tersanesi Norveç'te Bastø Fosen'e en büyük feribotu teslim etti
Bastø Fosen, 2017'den itibaren Norveç Karayolu İdaresi'nden Norveç'teki Horten-Moss feribot hattının işletilmesi ihalesini 10 yıl için kazandıktan sonra Sefine Tersanesi'ne önceden sipariş ettiği 2 feribotun yanısıra Cemre Tersanesi'ne de yeni bir feribot sipariş etti.



Bastø Fosen CEO'su Øyvind Lund şunları söyledi: "Bu yeni ihale, her biri en az 200 PBE [araba kapasiteli] altı feribotla daha yüksek bir kapasite gerektiriyor. Yeni feribotlar Norveç'te en işlek feribot hattında ( Horten-Moss feribot hattı) işletiliyor olacak. Norveç Karayolu İdaresi'yle yapılan bu yeni sözleşme gereği her biri kapasitesi 200 PBE olan toplam altı feribota sahip olmamızı gerektiriyor.

"Türkiye'de üç yeni feribot inşa ettik ve bunlar 2016 yılına kadar faaliyette bulunmuş eski feribotlarımızın yerini aldı. Bu iki feribot sadece yaklaşık 112 PBE kapasiteye sahipti."

"Yeni inşa feribotların temel gereksinimleri, her biri en az 200 PBE kapasiteye sahip olmaları ve çevresel Tier III gereksinimlerini karşılamaları" dır.

"Bunun nedeni, bir kaç dakikada yükleme ve boşaltma yapabilmek için biz sadece tek güverteye sahip bir feribot istiyoruz" dedi Lund.

Gerçekten de bu, 140m'den daha uzun bir gemi inşa edecek Cemre için ilk projedir. Geminin aynı güzergâh üzerinde bulunan diğer feribotlardan % 25-30 daha az yakıt tüketmesi ve motorlarının % 80'den fazla oranda daha az azot monoksit yayması dikkat çeken özelliklerinden. Cemre proje yöneticisi Samet Cirlak şöyle konuştu: "Gemi sahibi ve tasarımcılar ile yakın işbirliği, bu başarıyı sağlamıştır. Özel önem verilen başlıca alanlar, yakıt verimliliği / enerji optimizasyonu, yüksek gemi performansı ve azami işlevsellikdir ve bunların hepsi ayrıntılı analiz ve uzman bilgisi gerektiren konuları içermektedir. Bu geminin yenilikçi çözümler içinde yeni standartlar belirlediğine eminiz "dedi.



Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 09.01.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NİKMARİNE
 ŞAHİNOĞULLARI Den..
 HDR Denizcilik
 ORTA DOĞU TEKNİK ..
 GRUP Denizcilik S..
 H M Denizcilik
 İNKA
 ŞENER Kardeşler D..
 SELAY Shipping
 ALEV Deniz Taşıma..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim