Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İstanbul'a milyon dolarlık yangın tekneleri geliyor
Kingston'lu MetalCraft Marine firması, İstanbul'da kullanılmak üzere üç Firestorm 50 yangın botu inşa edip teslim etmek için multi-milyon dolarlık bir sözleşme imzaladığını açıkladı.

MetalCraft Marine'den yapılan açıklamaya göre, üç tekne İstanbul İtfaiye Müdürlüğü'ne mevcut en son deniz itfaiye teknolojisini sağlayacak.



NY Cape Vincent ve Kingston'da inşa edilecek 3 yangın botu, 14 milyonun üzerindeki nüfusu ile şu anda dünyanın en yoğun limanlarından birine sahip olan İstanbul'un güvenliğini sağlayacak.

MetalCraft, İstanbul İtfaiye Müdürlüğü'nün, bir yıl boyunca San Diego, Seattle ve Houston gibi ABD limanlarındaki diğer MetalCraft yangın teknelerine bakarak, ihtiyaçlarını karşılamak için "çok sıkı şartnamelerini tanımlayarak" geçirdiğini söyledi.

Şirketin ifade ettiğine göre İstanbullu yetkililer, personel, eğitim ve bakım konularında yangın söndürme ekipmanlarının benzer olması sebebiyle 3 aynı yangın botu fikrini sevdiklerini ifade ettiler.

MetalCraft, Firestorm 50'nin en hızlı yangın botu olduğu ve dünyadaki 15 metrelik yangın gemileri arasında en yüksek pompalama kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

MetalCraft, 2002 yılından bu yana yaklaşık 100 Firestorm, Firebrand ve Fire Rescue botları inşa etti ve New York City, Boston ve Miami gibi birçok büyük ABD limanına tekneler sağladı.

İstanbul için hazırlanan İlk botun gövdesi halen Sir John A. Macdonald Boulevard shop'da yapım aşamasında.

Üretici firmanın Kontratlar müdürü Bob Clark, Salı günü yaptığı açıklamada, Türk müşterilerinin MetalCraft Marine ile sözleşme yapmadan önce durum tespit sürecinde çok titiz davrandıklarını söyledi. Türk yetkililer, MetalCraft Marine'in İşçi Tazminatlarının güncelliğinden, hükümet başvurularının yapıldığından ve tüm vergilerin ödendiğinden de diğer şartların yanısıra emin olmak istediler.

Clark, "Oldukça sıradışıydı ve daha önce gördüklerimizden oldukça farklıydı" dedi.

Üretici firmanın İstanbul'da lokal bir satış temsilcisinin olması da faydalı oldu.

Clark, "Türkiye gibi birçok ülkede, yerel bir temsilcinin olması gerekiyor, sizinle doğrudan uluslararası ilişkiler kurmuyorlar" dedi.

Ayrıca İstanbul İtfaiye yetkililerini sözleşmeye katılmaya ikna eden bir sebep de teknelerin dayanıklılığı oldu..

2004'te Florida'daki Miami-Dade İtfaiye Departmanı için bir Firestorm 50 teslim edildi. O zamandan beri, bu tekne Karayipler'e giden yolda yüzlerce yangınla mücadele etmektedir.

Firestorm 50, 40 knot tam hıza çıkıyor ve dakikada 30.000 litre su pompalayabiliyor. Clark, bu oldukça fazla bir su miktarı dedi.

Clark, bu bilgilerin sözleşmenin bir parçası olması nedeniyle teknelerin fiyatını açıklayamayacağını belirtti ancak bunun bir multi-milyon dolarlık anlaşma olduğunu doğruladı.

Clark, üç aynı geminin yan yana inşa edilmesinin maliyetleri de azaltacağını söyledi.

MetalCraft Marine'in diğer projeleri arasında Imperial Oil için Kuzey Alberta'daki petrol kumları civarında kullanılacak olan 13,7 metrelik bir çalışma botunun yanı sıra Kanada Deniz Kuvvetleri için botlar ve ABD donanması için büyük bir 70 adet küçük bot sözleşmesi var.



Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 19.01.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GÖKALP Denizcilik
 HİCRİ ERCİLİ Deni..
 AQUANAUT Diving
 CAMUZLAR Sea Prod..
 EN-KO Denizcilik ..
 NOVA Gemi Acentel..
 ATAK Holding
 AY İnşaat Turizm ..
 ALUNA ESTATES S.A
 ŞAHPET Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim