Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Avrupa’yı korkutan ‘hayalet gemiler’
Güvenlik uzmanları, Kuzey Afrika kıyılarından Avrupa’ya gelen onlarca kayıtsız geminin, başta İngiltere olmak üzere Avrupa ülkeleri için potansiyel tehdit oluşturduğu uyarısında bulunuyor.



Avrupa kıyılarında sahte kayıt numaralarıyla izleme cihazlarını kapatarak seyreden ‘hayalet gemiler’, yetkilileri endişelendiriyor. Windward Denizcilik Veri Şirketi tarafından yapılan araştırmaya göre sadece 2017’nin ilk iki ayında, İngiliz karasularına 50 civarında sahte kayıt numaralı gemi giriş yaptı, 245 vakada ise gemilerin seyrüsefer kayıtlarında ‘boşluklar’ olduğu tespit edildi.

Göçmen ya da silah

Firma yetkilileri, Ocak-Şubat aylarında, Libya’nın DEAŞ kontrolündeki bölgesinden yola çıkan en az 40 geminin Avrupa kıyılarına ulaştığını vurguluyor. Uzmanlar, bahsi geçen gemilerin insan kaçakçılığı ya da silah ve uyuşturucu gibi yasadışı maddeler taşıdığını öngörüyor.

İngiliz basınında çıkan haberlere göre, yetkililerin ‘şüpheli’ listesine aldığı Güney Kıbrıs Rum Kesimi bandıralı bir gemi, geçtiğimiz aylarda Kuzey Avrupa ile Batı Afrika arasında ‘sıradışı’ bir sefer gerçekleştirdi. Rus bir firmaya ait olan gemi, Akdeniz’de seyrederken rota değiştirip Ukrayna’ya gitti. Burada Cebelitarık’a dönen gemi, Atlantik Okyanusu’na ulaştığında izleme sistemlerini kapatarak 12 gün radarda görünmedi. Cezayir yakınlarında ortaya çıkan gemi Ocak ayı başlarında İngiltere’ye doğru yol aldı, İskoçya’da durakladıktan sonra da Islay Adası açıklarında demirledi.

Yetkililer, DEAŞ militanlarının bahsi geçen ‘hayalet gemilerle’ İngiltere ve Avrupa ülkelerine ulaşmayı başarabileceği uyarısında bulunuyor.

Gelişmelerin ardından İngiliz Kraliyet Donanması’nın karasularındaki devriye gemilerinin sayısını artırmaya başladığı belirtildi.



Kaynak: GazeteVatan
Eklenme tarihi: 13.03.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ŞAHPET Denizcilik..
 ÇANAKKALE Liman İ..
 YELKEN Denizcilik
 MUSTAFA OKAN OĞUL..
 KARTAL Gemi İşlet..
 AYGAZ A.Ş.
 DOKA MARİN Gemici..
 ORSA Tanker İşlet..
 MOBYDİCK Yat
 TANGO Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim