Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Türk denizcilik sektörü beyaz liste' ye çok yaklaştı
Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdür Yardımcısı Turgay Kaya, Türkiye'nin çok kısa süre sonra beyaz listeye geçeceğini söyledi. Kaya, hedeflerinin en geç 2012 yılında Beyaz listeye geçmek olduğunu ancak 2009 yılının ilk yarısında tutulmaların çok az olduğunu bu şekilde devam ederse çok kısa sürede Türkiye'nin beyaz listeye geçeceğini dile getirdi.

Barbaros Denizciler Derneği (BADER) tarafından düzenlenen "Liman ve Bayrak Devleti Uygulamaları" konulu seminerde konuşan Turgay Kaya, 2009 yılı başından bu yana 10 geminin tutulduğunu belirterek, "2008 yılı sonuçlarına göre 774 denetim yapıldı. Bunlardan 43 tanesi tutuldu. 2009 yılı başında ise 10 gemimiz tutuldu şuan. Geçmiş yıllara baktığımız zaman bizim iyi yolda olduğumuzu gösteriyor. 2008 yılında 5 gemi eksik tutulsaydı. Şimdi biz beyaz listenin başlarında olacaktık. Beyaz listeye çok yaklaştık." dedi.

Denizcilik Müsteşarlığının Türk Bayraklı gemilerin etkin olarak denetlenmesi için uzman personel tahsis ederek denetim ve eğitim seferberliği başlattığına değinen Kaya, 2003 yılından önce Denizcilik Müsteşarlığında çalışan denizcilerin oranının yüzde 6 iken 2009 yılına gelindiğinde bu oranın yüzde 27 çıkartıldığına dikkat çekti.

2003 yılında yurt dışına çıkan gemilere ön sörvey (denetleme) uygulamaya başladıklarını ifade eden Kaya, bu denetimlerin yabancı ülkelerde Türk bayraklı gemilerin tutulma oranlarını azalmak ve can ve mal güvenliğini sağlamak için yaptıklarını dile getirdi. Amaçlarının Türkiye'nin yurt dışında prestijini yükseltmek ve Türk Armaratörü'nün dünya denizlerinde sorunsuzca dolaşmasını sağlamak olduğuna değinen Kaya, "Biz gemiye can emniyeti ve mal emniyeti açısından bakıyoruz. Kendi armatörümüzü korumakla yükümlü olduğumuzu da biliyoruz. Yapmış olduğumuz uygulamalar Türk armatörünün ve Türk denizciliğinin refahı ve selameti için. Bizimde denizcilik sektörümüz gelişsin büyüsün. Bayrak devleti olarak gölge etmeyelim. Onların önünü açalım. Onların yurt dışındaki limanlarda rahat etmesini sağlayalım. Başka hiçbir amacımız yok. Armatörün cebinden para çıkmaması için çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

LİMANLARA UĞRAYAN GEMİLERİN DENETLENME ORANLARI

2oo8 yılında 19 bin 681 geminin Türk Limanlarına uğradığını belirten Kaya, bu gemilerden 7 bin 884`ünün denetlendiğine işaret etti. 2008 yılında yapılan denetlemeyi 2002 yılında yapılan denetlemelerle karşılaştıran Kaya, "2008 yılında yapılan denetimler 2002 yılına göre çok fazladır. Çünkü 2002 yılından önce liman devleti denetimleri yok denecek kadar azdı. Bu denetimlerin artmasının sebebi ise denizcilikten anlayan personelin alınması ve 2002 yılından sonra müsteşarlığın ve bakanlığın bilinçli çalışmasının sonucu bu başarılara imza atılmıştır." diye konuştu.

GEMİLERİN TUTULMAMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

2009 yılı hedeflerini anlatan Kaya, önceliklerinin eğitim olduğunu belirtti. Gemi Denetim Uzmanlarının bilgi ve deneyimlerinin arttırılmasını teminen klas kuruluşlarından ve yurtdışı eğitim imkanlarından yararlanacaklarını kaydeden Kaya, şöyle konuştu: "Bunun için klas kuruluşlarından ve yurt dışı eğitim kuruluşlarından eğitim sağlamaya devam edeceğiz. Tutulan Türk Bayraklı gemilerin işletici kuruluşlarına ISM Kod kapsamında program dışı denetimler yapmaya devam edeceğiz. Yani bir gemi tutulduğu zaman sadece gemiyi sorgulamıyoruz. Geminin klasını sorguluyoruz. Gemi işleten firmayı sorguluyoruz. Bu gemiye en son çıkan bayrak devleti uzmanlarını sorguluyoruz. Bunun yanında kendimizi de sorguluyoruz. Eğer bir uzman bir ay önce belge vermişse ve bir ay sonra bu gemi tutulmuşsa kendimizi de sorgulayarak nerde hata yaptığımızı bulmaya çalışıyoruz. Gemilerin tutulmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu saye de bayrağımızda hak ettiği beyaz listeye çıkarmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz."

Eklenme tarihi: 20.04.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EFE Gemi İşletmec..
 ER-MAR Denizcilik..
 ELİT Denizcilik S..
 TROY M.A.T.
 RANA Denizcilik
 ECA Ship Trade Co..
 HACI İBRAHİM HACI..
 NOVA Gemi Acentel..
 TANGO Denizcilik
 AKUA GROUP Su Ürü..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim