Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
''Türk sahipli deniz ticareti filomuz yaklaşık 3 kat arttı''
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme (UDH) Bakanlığı personeliyle iftar yemeğinde buluştu. Ankara Demirspor Havuzbaşı Restoran'da gerçekleştirilen programa çok sayıda bakanlık personeli ve bakanlığın ilgili kurumlarının temsilcileri katıldı. İftar yemeğinden sonra bir konuşma gerçekleştiren Bakan Arslan, herkesin tatil yapacağı Razaman Bayramı'nda vatandaşların seyahatlerini kolaylaştırmak için 7 gün 24 saat görevlerinin başında olacaklarını vurgulayarak, "Bizim tatili düşünme lüksümüz yok." dedi.

Denizi bilmeyenlerin elinde küçülen denizcilik sektörünün, üç tarafı denizlerle çevrili ülkenin hakkının verildiği bir sektör haline geldiğini anlatan Arslan, Türk sahipli filonun yaklaşık 3 kat arttığını, marinacılıkta yat bağlama kapasitesinin 2,5 katına çıktığını, limanlarda elleçlenen yükün 3 katından fazla arttığını bildiren Arslan; 'Gemilerimiz dünyadaki limanlara giderken her seferinde hem denetleniyor hem de bağlanıyorlardı, bu ülke ticaretinde de çok önemli bir sekteye uğruyordu, onun yerine kara listeden beyaz listeye geçen bir ülke haline geldik. Denizcilikle uğraşanlar ve deniz ticareti yapanlar, bunu ne anlama geldiğini çok iyi biliyorlar. 'dedi.



Denizcilik alanında çalışmaların devam edeceğini vurgulayan Arslan; "Bayramdan sonra 29'undan başlayarak, öncelikle ülkeyi yeşil liman sertifikası vererek, çok daha çevreci liman hizmeti veren bir töreni gerçekleştireceğiz. Kabotaj Haftası dolayısıyla 2 Temmuz'da Çıldır Gölü'nde, Türkiye'nin öbür ucunda Kars'ta, Ardahan'da iskeleler açacağız, gemileri hizmete sunacağız, yelken yarışları yapacağız ki kabotajı, denizciliği ülkenin her yerinde farkındalık oluşturarak, 80 milyona mal edelim.'' diye konuştu.

Ekip olarak projeleri peş peşe açıp, ülke insanının hayatını kolaylaştırmaya devam edeceklerine işaret eden Arslan, çalışanlarıyla gurur duyduğunu söyledi.



Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 24.06.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BEY Denizcilik
 ESRA Denizcilik
 ZRC Denizcilik
 SANCAK Den. Nak. ..
 ÖZEL PENDİK YAŞAM..
 KURUOĞLU Denizcil..
 ULUSOY Denizyolla..
 ÖZLER İskele Ltd...
 CENGİZ Denizcilik
 LOTUS Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim