Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
TCG Anadolu’ya İspanyol desteği
“Yerli uçak gemisi” olarak açıklanan, TCG Anadolu ismi verilen Havuzlu Çıkarma Gemisi (LPD) projesinin, yüzde 100 milli imkanlarla gerçekleştirilemeyeceği kaydedildi.

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, gemi inşası için yapılan ihaleye üç firmanın katıldığını, Çin ve İspanya işbirliği için iki ayrı teklif verildiğini, üçüncü teklifin ise “yüzde 100 Türk dizaynı” üzerine olduğunu belirterek, “Bütün siyaseti millilik ve yerlilik üzerine kurulu bir dış politika izleyen hükümet ne yapar, ihaleyi kime verir? İspanyollara gitti” diyerek projeyi eleştirdi. Salıcı’ya yanıt veren Başbakan Yardımcısı ve eski Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, şunları kaydetti: “TCG Anadolu çok büyük bir çıkarma gemisi. Üzerinde helikopterler olacak, gerektiğinde F35 uçaklar inip kalkabilecek. Bunun içinden onlarca tank bir harekatta çıkarma yapacak. Böyle bir projenin hayata geçmesi için birisi ‘Ben yüzde yüz yerli yapacağım’ dedi. Ee peki, yerli yapacağının garantisini vermediyse ‘Bu adam ‘yerli’ dedi, onun için biz buna vermek zorundayız’ gibi bir anlayış kabul edilebilir mi? Bu tip projelerde uluslararası tecrübeden faydalanmak hem zaman hem de kaynak ekonomisi açısından önemlidir. Biz de bunu yaptık.”

Juan Carlos benzeri

TCG Anadolu’nun, 2021’de donanmaya teslim edilmesi hedefleniyor. Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile SEDEF Gemi İnşaatı Sanayi A.Ş. arasında imzalanan sözleşme kapsamında süren projede, tasarım desteği İspanyol Navantia firmasından alınacak. Modelin, İspanya’nın ürettiği Juan Carlos gemisinden esinlenmesi bekleniyor.

Aselsan-Havelsan iş ortaklığı tarafından, STAMP VE STOP Silah Sistemleri Savaş Yönetim Sistemi Entegrasyon ve İşletim Yazılımı Genesis-Advent, Radar Elektronik Taarruz ve Karşı Tedbirleri sistemlerini içeren Elektronik Harp Suiti, Kızıl Ötesi İz Takip Sistemi, Elektro Optik Dayrektör, Torpido Karşı Aldatma Sistemi gibi sistemler de milli olarak geliştirilecek. Türkiye’de üretilecek gemi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyacına binaen Ege, Karadeniz ve Akdeniz Harekat Alanları’nda ve gerektiğinde Hint Okyanusu ile Atlantik Okyanusu’nda kullanılabilecek. 34 yataklı tam teşekküllü bir hastaneyi de bünyesinde barındıracak olan gemi, insani yardım operasyonlarında görev yapabilecek.




Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 21.07.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GEMAK Şirketler G..
 TRANSATLANTIK Den..
 EN-KO Denizcilik ..
 SONAY Denizcilik ..
 MP Uluslararası G..
 İSKOMARİNE Denizc..
 SEALİON Shipping
 AREL Denizcilik
 NEW MOON Shipping..
 CANMAR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim