Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Türk Denizcilik firmasına Avrupa’da kredi
Avrupa Merkez Bankası, Türkiye'de kurulu “Alternative Taşımacılık” firmasına 30 milyon euro civarında bir parayı, kredi olarak verebileceğini açıkladı.

Türkiye'nin deniz taşımacılığı firmasının yeni kargo gemisi satın alabilmesi için kredi borcu istemesi üzerine Avrupa Merkez Bankası, 30 milyon doların üzerinde olan parayı verebileceğini açıkladı.

Perşembe günü yapılan açıklamada, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) yeni bir kargo gemisinin satın alınması için başvuruda bulunan Türk deniz ulaştırma firmasına 27.5 milyon euro (yaklaşık olarak 31.6 milyon dolar) kredi vereceği belirtildi.

Alternative Ulaştırma Taşımacılığı tarafından yapılan açıklamada ise, gemi içinde ve dışında sürülen otomobil, kamyon, römork veya demiryolu vagonları gibi tekerlekli kargo taşımacılığı üzerine, 283 römork kapasiteli yeni bir 55,5 milyon euroluk (yaklaşık olarak 63,8 milyon dolarlık) gemi yatırımı yapacak "denildi.

Ayrıca, küresel çevre tesisi tarafından finanse edilen EBRD'nin yeşil lojistik programı kapsamında 4.5 milyon euroluk (yaklaşık olarak 5.2 milyon dolarlık) küçük kredi sağlanacağı belirtildi.

Yeni kargo gemisinin, İstanbul limanı Haydarpaşa ile Kuzey Doğuda bulunan İtalya’nın liman şehri olan Trieste arasında olan rota üzerinden firmanın genişlemesini kolaylaştırmak ve işletme verimliliğinin artması sağlanacağı açıklandı.

Ayrıca, ithalatın yüzde 60'tan fazlasının ve ihracatın yüzde 55'inin kıymetli olması nedeni ile deniz ticareti Türkiye'nin Avrupa ile güçlü ticari ilişkisinden yola çıkılarak, sektörün hızla büyümesine devam ettiği belirtildi.

Alternative Taşımacılık, 2013 yılında 15 ülkenin uluslararası nakliye yapabilmesi, iç değıtımlarının yapılabilmesi, dış ticarette büyüme sağlanabilmesi, gümrük ve tedarik zinciri yönetimi ve hizmetlerinin sunulabilmesi için entegre lojistik şirketi olarak kurulmuştu.



Kaynak: Haberborsa
Eklenme tarihi: 21.07.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CANAS Petrol ve G..
 MEGAMAR Denizcili..
 KOPUZ Denizcilik
 IEC Denizcilik
 JEDI Yacht
 APEKS Denizcilik
 TRANS KIBRIS
 İMTRANS Denizcili..
 SERAKİ Turizm Ltd..
 AQUANAUT Diving
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim