Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
'Teknelerin Türk bayrağına geçişi yerli üretimi artıracaktır'
Viaport Marina Müdürü Mehmet Tunç, geçtiğimiz aylarda hayata geçirilen yabancı bayraklı teknelerin Türk bayrağına geçişini öngören düzenleme ile ilgili, "Bayrak düzenlemesinin deniz turizmine ve ülkemizin denizcilik gücünün gelişimine önemli düzeyde bir katkı sağlayacağını öngörmekteyiz" dedi.


İstanbul Tuzla Viaport Marina’da denizcilik basını ile bir araya gelen Viaport Marina Müdürü Mehmet Tunç, Türk Denizciliği ve son yapılan düzenlemeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz aylarda hayata geçirilen yabancı bayraklı teknelerin Türk bayrağına geçişini öngören düzenleme hakkında konuşan Mehmet Tunç, söz konusu düzenlemenin Türk Denizciliğine önemli katkılar sağlayacağını ve yerli üretimi artıracağını belirterek, "Teknelerin, Türk bayrağına geçişi ile ilgili yapılan düzenleme çerçevesinde, son dönemde önemli miktarda teknenin Tuzla Liman Başkanlığı’na başvuru yaptığını gururla gözlemliyoruz. Yapılan bu düzenlemenin ülkemizi çevreleyen sularda gerek Türk bayraklı teknelerin seyir yapması yönünden, gerek deniz turizmine olan olumlu etkisi gerekse de ülkemizin denizcilik gücünün gelişimine yönelik olarak, önemli düzeyde bir katkı sağlayacağını öngörmekteyiz" diye konuştu.

"Üretimde ve satın alımda kolaylaştırıcı paketler önemli"

Türkiye'nin üretim potansiyeline de değinen Tunç, bayrak düzenlemesinin önümüzdeki dönemde üretim kapasitesine sahip kıyı bölgelerde, yerli imalatı artıracağını ve Türkiye'nin şu an ürettiğinden daha fazla ve daha kaliteli tekneler üreteceğine inandığını ifade ederek, "Tedarik süreci içerisinde finans kolaylıkları da bulunan bir paket dahilinde değerlendirilerek, yeni tekne projeleri ile desteklenmesi bir o kadar önem taşımaktadır" dedi.

"Fuarlarla denizciliğe destek veriyoruz"

Viaport Marina’nın özelliklerine de değinen Mehmet Tunç, dünyanın ilk ve tek 5 fonksiyonlu marinasında görev yaptığı için gururlu olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Projede 750 yat kapasiteli marina, 200 mağazalı outlet alışveriş merkezi, tema park, akvaryum ve oyun merkezi bir arada bulunuyor. Dünyada bu kadar fonksiyonun bir arada olduğu, üstelik tüm bunların denizin hemen kenarında yer aldığı başka bir proje yok. 2015 yılından beri Tuzla’ya ve Anadolu Yakası’na önemli katma değer kazandırdık. Denizciliğe karşı herkesin önemli sorumlulukları var, bizler de üretimin önünde bulunan bir yat limanıyız. Özellikle sahamızda düzenlediğimiz organizasyon ve tekne fuarları ile sektöre elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz".




Kaynak: İHA
Eklenme tarihi: 04.08.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BABAYLON Hotel
 ALGEM Denizcilik
 ADAMAR Denizcilik
 CONTAZ Gemi İşlet..
 CASPI Cargo Lines..
 USTAOĞLU Denizcil..
 DENSAN Denizcilik
 PAPATYA Yat
 EMEK MARIN Ltd. S..
 KALYONCU Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim