Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Gemici ve Yağcı ’lara ACİL ÇAĞRI !
Gemilerin yurtdışındaki limanlarda yaşadığı bazı sıkıntılardan dolayı Gemici ve Yağcı yeterliğine sahip gemiadamlarının zorunlu yeterlik yükseltmelerini yapmaları gerektiği bildirildi.

Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği, yağcı ve gemici yeterliğindeki tüm gemi adamlarına acil olarak, zorunlu yeterlik yükseltmelerini yapmaları gerektiğini duyurdu.

Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği yağcı ve gemici yeterliliğindeki gemiadamlarına yaptığı duyuruda; STCW Manila Değişiklikleri kapsamında uygulamaya giren zorunlu yeterlik yükseltmelerini acil bir şekilde yapılması gerektiğini kaydetti. Yenilenmiş yeterlilik çalışmalarının, iş müracaatlarında öncelikle tercih edileceği belirtildi.

Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği'nden yapılan açıklama şöyle;

III/4 Yağcı Yeterlikleri III/5 Usta Makine Tayfası Yeterliğine yükselebilir



III/4 Yağcı Yeterliği ile 12 ay deniz hizmeti ibra edilecek ve sınavdan geçilecek. Eğer 12 aylık deniz hizmeti yoksa sadece 6 aylık varsa, 10 günlük bir kurs ile sınav sonrası aynı işlemi yapabilecekler.

II/4 Gemici Yeterlikleri II/5 Usta Gemici Yeterliğine yükselebilir



II/4 Gemici Yeterliği ile 18 ay deniz hizmeti ibra edilecek ve sınavdan geçilecek. Eğer 18 aylık deniz hizmeti yoksa sadece 12 aylık varsa, 10 günlük bir kurs ile sınav sonrası aynı işlemi yapabilecekler.

Bu şartlara haiz gemiadamları, bağlı bulundukları Liman Başkanlıkları'na müracatlarında en yakın tarihli sınava girecek. Başarılı olan gemiadamlarına yeni cüzdanları basılarak adreslerine teslim edilecek.

Sınavların bölge bölge olarak gerçekleşeceği ve 2-3 güne tamamlanacağı belirtildi.

Yeterlik yükseltmeleri gerekli hizmet süresine sahip gemiadamları için geçerlidir. Yukarıda belirtilen hizmet süreleri olmayan kişiler yeterlik yükseltmesi yapamaz.




Eklenme tarihi: 11.08.2017




Share |




YORUMLARINIZ


Ehliyet bir sefer verilir
Heryıl birseyler cıkarıyorlar bir insan yeterlilik belgesini bir sefer alır insanları yuksek maas vadiyle kandırıp denize cekmeye calısan kurs yerleri var bu işler cok ayaga dusmus binlerce insan sgk sız calısıyor.

Yazan: Kahraman memiş - 3.08.2018 18:39:56


yeni ise baslayacaklar
benim anlamadigim.yeni kurs bitirenler napacak bende gecenlerde bir kac sirkete basvuru yaptim banada degis diyorlar bende limana gitttim kafadan uydurmasinlar calismadan belge yukselmez diyor nasil olacak bu is boyle anlamadim
Yazan: murat seckin - 23.01.2018 22:31:28


Bitmiş
ALLAH RAHMET EYLESİN...denizcilik öldü
Yazan: Bilge Kağa - 18.01.2018 11:44:32


Bunca yıldır
Bunca yıldır yurdışı limanlarında sorun çıkmıyordu şimdimi sorun oluyor ne olduda sorun çıktı diyer ülkelerin gemilerindede yağcı gemici var onlarda niye sorunyok hep yalan hep uydurma şeyler yukardan kendikafasına göre birileri birşey istiyo hemen kafasına göre uygulamaya sokuyo bukanun çıkıcana bununla uraşacagına ilkönce sen gemide çalışan insanların ödenmedigi maaşlara bak onlarca madur gemicivar sen bu sektörde bunula ilgili kanun çıkar hiç bu konuyla bir araştıma yaptınmı sadece kaynak yaratmak için denizciye kanun çıkar para topla
Yazan: Bahadır Kılıç - 28.12.2017 15:45:21


Emek ve emekçi düşmanlığı
Bazen bu memleket nasıl bu hale geldi diye düşünmekten alıkoyamıyorum.bu kadar adaletsizliğin gözler önünde olmasına rağmen ne hükümet cephesinden ne de müsteşarlıktan ses çıkıyor.buradan acil çağrı başlığı altında duyuruluyor gidiyoruz sınav yok tarihi belli değil.bu ne kepazeliktir?en basitinden gemide sigaraya içkiye para vermeyen binlerce dolar maaş alan kaptanların o gemilerde emekleri var da her türlü pisliğini çekenlerin hiç mi hakları yok?buna itiraz edecek kimse çıkmayacak mı? armatörlerin ceplerini doldurmaya devam ettikleri sürece ne deniz kalır ne denizci..hala gözleri gemicinin yağcının aldığı 2500 lirada olan büyükbaş müslümanlar bizlere bu dünyada cehennemi gösterip kendileri malı götürme peşinde olduğu sürece yakında armatörler ofis çalışanlarını gemilere göndermek için radikal kararlar almaya yöneltebilirler..çanak tutan armatörler söyleyecek çok şey var ama ağız bozmaya değmez.zaten sizlerin bu tutumudur bu memleketi köle sistemine çeviren.bunları yazarken hiçbir siyasi propaganda yapmak niyetinde değilim lakin doğrular biraz acıtır..Allah selamet versin herkese..
Yazan: Volkan Ürün - 10.11.2017 15:44:31


Usta makina tayfası hk.
Selamlar, Mayıs ayında stcw evraklarımı yeniledim. Kursa gittim 12 gün, 3 gün uygulama İTÜ ye gittim. Sınav olduk. İstanbul liman başkanlığına gittim. Evrakları verdim. Herşey bitti evraklarım eve geldi sağlıktı pasaporttu aşıydı polis vizesiydi hallettik. Şirkete verdik bir iki yere de başvuru verdik. Dediler eylül sonu ekim başı boşalır çıkarırız gemiye tam 3 firma bu şekilde bekletti. Arkadaş ağzımızı bozduracaklar. bu kadar kurum kuruluş hiç mi biriniz bizi uyandırmaz. Bak arkadaş bu işlerde bi şey daha çıktı usta makina tayfası olayı var. En yakında 4 Ekim de İstanbul da sınavı var. Yok ağbi yok. Geçen hafta gittim şirketlere hepsi usta makina tayfası sorunsalı çıkardı. Limana gidiyorum sınav tarihi belli değil diyorlar. Üstüne üstlük bir de Amerika ile papaz olduk Amerikan vise problemi oldu. Vize ay başında bitmişti son geçerlilik. Kaldık şap gibi ya! Bi dünya borcumuz var. İşe ihtiyacımız var. Allah herkese selamet versin.
Yazan: Kemal Öztürk - 18.10.2017 13:47:27


sacmalik
Kurs ve personel müdürlerinin Gemi personellerine uyguladığı kan emme amaçlı bir açıklama. Eger böyle bi durum yürürlüğe girecekse neden hala bu yeterlilik ler verilmekte yada yürürlükte madem ki böyle bi uygulama olacak daha açık bir şekilde ifade edilmeli mesela şu şu tarihler arasında yağcı ve gemici ehliyetleri uzak sefer çalışmiycak diye açıklama yapılmalı.
Yazan: Kamil sedan - 12.10.2017 15:05:29


Biraz da başkaları düşünsün.
Bugüne kadar hep beş kuruş maaşa yapmadığımız pislik kalmadı. Bu yeni evrak kuralı yüzünden de gemiden ayrılmak zorunda kaldım. Bundan sonra 1500 dolar altı maaşa bir daha denize adım atmayacağım. Evrakların değişme zorunluluğu da buna vesile oldu. Sevgili armatörler biraz da tecrubesiz, disiplinsiz, her limanda kaçma girişiminde bulunan personelleri bedavaya calıştırsınlar. Benden bu kadar...
Yazan: Huseyin Akgun - 25.09.2017 14:49:21


nerde adalet
7 yildir denizlerdeyim .hersene evrak parasi vermekten biktim.tamam verelimde alan aliyor paralarimizi hani ssk miz hani haklarimiz yipranma payimiz .iki yilda iki kere cuzdan degistirtti liman baskanligi .simdide usta tayfa muhabbetine evrak yeniletecem .iki uc ay gemiye gidemiyecem borcumvar .mecbur odemek icin borcu borcla kapatiyom .denizciyim diye bankalarda kredi vermiyor ssk yok diyor .
Yazan: sulo - 19.09.2017 06:39:13


Sikayet
Böyle bir sistem olabilir mi bu kadar denizden ekmek yiyen borç kesen insanlar var sınav tarihleri beyler ne zaman isterse oluyor bölge bölge olacakmış bu kadar insanın evragi yetisecekmi acmi kalmış kimin umurunda ne olacak işimi ayarladim şimdide ustalık istiyorlar olmadan olmazmış yazık vallahi bu kadar insana emeğe yazık 4 yıldır calisiyom biranda silindik firmalardan o ustalık ibaresi yüzünden kim ilgileniyo bizimle sizde adım atın bu kadar insan sefil olmasın saygılar
Yazan: Ömer fatih kazdal - 7.09.2017 21:23:07


Hakkını kullan
Ahmet Ceylan, haberde 12 aylık hizmeti olanlar 10 günlük kursla Usta Gemici olabiliyor diyor. Böyle bir hak ve yol varsa gerisi liman başkanlığındaki görevliyi ilgilendirmez. Yükseltmek istiyorum dersin ve hakkını kullanırsın ne diye 4 ay daha bekleyesin ki? Belki iş bile bulamayacaksın.
Yazan: Gemici Apo - 14.08.2017 20:51:15


ne yapmam lazim anlamadim
gemiciyim 14 ay deniz hizmetim var bugun liman baskanligina gittim benim stcw II/4 yaziyo ne yapacagim dedim mersin liman baskanligi gerek olmadigini 4 ay sonra zaten usta gemici olacagimi soyledi sirket ise illada istiyorum diyor simdi liman baskanliginami dert yanayim elimden giden işe mi siz daha aranizda anlasamiyorsunuz ben ne yapmaliyim
Yazan: ahmet ceylan - 14.08.2017 20:32:12


Çok düşük maaşlar
Gemi adamı belgesi aldık Denizde benim yardımcımın aldıgı maaşı teklif ediyorlar 10 yildir gemi inşa sanayiinde çalişiyorum işin acemisi olduk lanet olsun böyle sisteme insanları sömürüyorsunuz karada aldığım maaşın yarısını veremiyor kimse yazıklar olsun sisteminize değil belge almak cüzdanımı bile yenilemem. karada denizdekinin iki katını kazanıyorm.
Yazan: Mehmet KARAKAYA - 13.08.2017 10:30:29


Suçlu Kim?
Evraklarımı daha birkaç ay önce yenilettim. Neden o zaman böyle bir uygulama yapmadılar da şimdi zorunlu kılıyorlar? Sayelerinde gemiden ayrılmak zorunda kaldım. Benim gibi niceleri daha vardır. Şirketler de mağdur personeller de mağdur. Suçlu kim? Kimin ihmali var da suçlayalım peki? Sınav zorunlulugundan dolayı işimizden oluyoruz.
Yazan: Hüseyin Akgün - 12.08.2017 10:07:49




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 PASİFİK Gemi Onar..
 FURKAN Denizcilik
 AMATUSA Denizcili..
 MFS Line
 ESENKIYI Denizcil..
 İSKETE Deniz Taşı..
 GÜRDENİZ Deniz na..
 ONURHAN Denizcili..
 BYZAS Turizm
 ALABANDA Deniz Ta..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim