Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Kırım’daki gemilere personel gönderen kişi yargılanacak
Kırım'daki limanlara giren gemilerde işe yerleştirmek üzere Ukrayna'dan yarımadaya denizcileri gönderen şahıs yargılanacak.

Kırım'ın Rusya tarafından işgal edilmesinden sonra Ukrayna’nın ana kısmında faaliyet göstermeye başlayan Kırım Özerk Cumhuriyeti Savcılığı, Kırım Özerk Cumhuriyeti Ulusal Polisi Ana Müdürlüğü ve Ukrayna Devlet Sınır Servisi Güney Bölge Müdürlüğü Odesa Sınır Muhafaza müfrezesi görevlilerinin işbirliği sayesinde yasa dışı yollarla denizcileri Rusya tarafından işgal edilen Kırım’a gönderdiği tespit edilen örgütün organizatörü Ukrayna Ceza Kanunu 332. maddesi 2. fıkrası uyarınca (insanları devlet sınırından yasa dışı olarak geçirmek) yargılanacak.



Kırım Özerk Cumhuriyeti Savcılığı’ndan gelen açıklamaya göre, zanlı 2015-2017 yılları arasında 100’e yakın Odesa ve Herson sakinini işgal edilen Kırım limanlarına yasa dışı olarak giren gemilerle çalıştırmak için yarımadaya gönderdi.

9 Mayıs Odesa ve Herson’da söz konusu grubun faaliyet gösterdiği yerlerde ve organizatör ile iki yardımcının ikamet ettiği evlerde aramalar yapıldı. Arama sırasında onların yasa dışı faaliyetlerini doğrulayan belgeler ve eşyalara el konuldu.

Rusya'nın Kırım'ı işgal etmesinden sonra Ukrayna Devlet Deniz ve Nehir Ulaştırma Müfettişliği, Ukrayna’nın Kırım’da bulunan Kezlev, Kerç, Akyar, Kefe ve Yalta’daki limanları uluslararası trafiğe kapattı. Ardından Ukrayna Bakanlar Kurulu, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da bulunan Sivastopol, Kezlev (Yevpatoriya), Yalta, Kefe (Feodosiya) ve Kerç limanlarını, yabancı gemilere açık limanlar listesinden çıkardı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun, Kırım'ın Rusya tarafından işgalini tanımamasına ilişkin bildiriyi kabul etmesinden sonra, ulaştırma şirketlerinin, işgal edilen yarımadaya uçak veya gemi seferi düzenlemesi yasaklandı. Uluslararası normlar ve Ukrayna mevzuatı gereğince, söz konusu normların ihlal edilmesi durumunda, ulaştırma aracına el koyma ve şirkete uluslararası sefer düzenleme yasağı gibi ciddi yaptırımlar uygulanabilir.




Kaynak: Kırım Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 16.08.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ONUR Denizcilik v..
 MARİN Römorkör ve..
 İZMAİL Kumanya
 ASYELKEN Gemi Ace..
 YARDIMCI Denizcil..
 NNC Shipping. co.
 ISKOMARINE Denizc..
 BAKAN Denizcilik
 SMARİNE Elektrik
 BİSTEK Gemi Elekt..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim