Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Mart 2024
Haber
Anket
Balıkçılık sezonu 1 Eylül'de başlıyor
Çevirme ağları ve trol avcılığına açık alanlarda trol ağları ile su ürünleri avcılığı yasağı 1 Eylül'den itibaren sona erecek.

Ordu Valiliği tarafından yapılan duyuruda, 1 Eylül'de balıkçılık sezonunun başlaması münasebetiyle İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce açıklama yapıldığı belirtildi.



Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan, "Denizlerde ve İç Sularda Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 2016-2020 Av Dönemine Ait 4/1 Numaralı Tebliğ" gereğince; 1 Eylül 2017 tarihinden itibaren çevirme ağları ve trol avcılığına açık alanlarda trol ağları ile su ürünleri avcılığı yasağının sona ereceğinin belirtildiği açıklamada, mekanik güç kullanan ve kullanmayan çevirme ağları ile su ürünleri avcılığının serbest olacağı bildirildi.

Açıklamada, "Karadeniz'de Ordu ili Ünye ilçesi Taşkana burnundan Gürcistan sınırına kadar olan karasularımızda her türlü trol ile su ürünleri avcılığı yasağı, ilimiz karasularında kum midyesi avcılığı ve her türlü sürütme ağlar ile su ürünleri avcılığı yasağı devam etmektedir. Yunuslar, foklar, deniz alalan, lagos, orfoz, mahmuzlu camgöz köpekbalıklarının ve Mersin balıklarının bütün karasularımızda avlanmaları yasaktır. Tüp, nargile, maske, zıpkın ile dalış yapılarak, şnorkel ve su altı tüfekleri kullanılarak su altında ticari amaçlı balık avcılığı yasaktır." denildi.

Gırgır ağı kullanan balıkçı gemileri için bakanlığın il veya ilçe müdürlüklerinden ağların derinliğini gösterir, bir yıl geçerli ölçüm belgesi alınmasının zorunlu olduğunun kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Gırgır ağlarıyla hamsi avcılığı 15.00-09.00 saatleri arasında yapılır. Gırgır ağları belirtilen saatler dışında hamsi avlamak amacıyla denizde bulundurulamaz. Karasularımızda gırgır ağları ile kıyıdan itibaren 24 metre derinlikten sığ sularda avcılık yapılması yasaktır. Kalkan avcılığında kullanılacak ağların göz açıklığı 400 mm'den küçük olamaz. Uzatma ağı ile kalkan avcılığı yapacak balıkçı gemileri için gemi ruhsat tezkeresinin verildiği il müdürlüğünden izin belgesinin alınması zorunludur. Denizlerde yapılan su ürünleri avcılığında monofılament (tek kat) misina ağların ve multimonofılament (çoklu tek kat) misina ağların kullanılması, gemilerde, balıkçı barınaklarında, barınma ve çekek yerlerinde bulundurulması yasaktır."





Kaynak: ilkha
Eklenme tarihi: 26.08.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LÜFER Turizm orga..
 BAHRİ Tic. Ltd.
 KOÇANLAR Deniz Ta..
 NOSA Den. Loj. It..
 ALMEYDA
 LUNA Roro
 İSKETE Deniz Taşı..
 NAVİGA Yatçılık
 MİRAGE World Hote..
 KARADENİZ Yatçılı..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim