Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Aykın Tersanesi'nin 200 gemi hedefi
Ar-Ge yatırımı planlayan Aykın Tersanesi bakım-onarımda bu yıl 200 gemi hedefliyor.

Aykın Tersanesi ortaklarından Birol Aykın, bu yıl cirolarında yüzde 50'lik artış sağlayacaklarını ayrıca 2016 yılında yaşanan 15 Temmuz sürecine rağmen tamir bakım konusunda geçen yıla göre kayda değer oranda yükseliş gerçekleştirdiklerini vurguladı.



2017'nin geçen yıla göre daha verimli geçtiğine değinen Aykın, "Son yıllarda tamir bakım konusunda ciddi bir ivme yakaladık. Bu süreç bu yılda devam ediyor. Ayrıca gemi inşaya yönelik çalışmalarımızda kademeli bir şekilde devam ediyor. Türkiye'nin en büyük tekne lifti bizde, kapasite noktasında ise 616 tona sahip 13.5 metre genişliğe sahip bu oranlara sahip tüm deniz taşıtlarını bu liftle çekerek tamir bakımdan, dönüşüme kadar birçok hizmeti sunuyoruz. İlerleyen dönemde hem kapasite artışı hem de Ar-Ge ile ilgili yatırımlar yapmayı da planlıyoruz" dedi.

"Kiralama süresi 100 yıl olmalı"

Endüstriyel filoların aradığı karlılığı bulamaması nedeniyle Türk balıkçıların Moritanya'dan balık kotası alıp bu bölgede avlandığını bildiren Birol Aykın, "Yaşanan bu gelişme başta tamir bakım olmak üzere birçok alanda ciromuza olumlu anlamda yansıdı" diye konuştu. Birçok firma ile paket anlaşmalar imzaladıklarını belirten Aykın, "Yakaladığımız ivmeye bağlı olarak birçok alanda özel firmalarla paket anlaşmalar imzaladık. Bu kapsamda İDO ile görüşmelerimizde devam ediyor. Kısa vadede bu anlaşmaların sayısı artacak" şeklinde konuştu.

Yalova'nın gemi ve yat ihracatı konusunda önde gelen şehirler içinde yer aldığını anlatan Aykın, "Yalova'nın, gemi ve yat ihracatı ile ilgili geçen yılın ocak-haziran döneminde 56 milyon 194 bin dolarlık geliri bu yılın aynı döneminde yüzde 120'lik artışla 123 milyon 615 bin dolara ulaştı. Yalova'nın sektörün toplam ihracatından aldığı pay ise yüzde 19.10 olarak gerçekleşti" dedi. Sektörde devlet teşviklerinin yeterli nokta olmadığını ifade eden Aykın, "Kiralama süreleri ise 49 yıllık değil de 100 yıl olmalı. En azından yatırımcının önünü görebilmesi açısında böyle bir düzenlemenin yapılması sektöre yapılacak yatırımlarında artmasını sağlayacak" ifadelerini kullandı.



Kaynak: Dünya
Eklenme tarihi: 07.09.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DOGANATA Denizcil..
 BERRGANİ Denizcil..
 BEŞERLER Denizcil..
 SDS Denizcilik ve..
 FERGÜN Denizcilik
 POLATHANE Denizci..
 SELİNDA Boat
 MİLLER&FLAMA Deni..
 ANTMARİN A.Ş
 INDEKS A.Ş
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim