Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
En büyük denizaltı tatbikatı Marmaris’te
NATO’nun üye ülkelerin katılımıyla yaptığı en büyük denizaltı tatbikatına 17 yıl aradan sonra Türkiye ev sahipliği yapıyor.

NATO’ya bağlı, Müttefik Denizaltı Komutanlığı’nın komutasındaki Dynamic Monarch-17 Tatbikatı’na ABD, Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya, Kanada, Norveç, Polonya ve Türkiye’den 14 gemi katılıyor. Türkiye 7 gemi, 2 denizaltı, 1 uçak, 1 helikopter ve 3 sualtı timi ile tatbikatta en etkin rolü oynuyor.



17 yıl sonra Türkiye’de

NATO üyesi ülkelerin elindeki denizaltılarının kazayla ya da savaş durumunda batmasıyla uygulanacak kurtarma planlarını içeren Dynamıc Monarch-2017 Doğu Akdeniz’de Marmaris Aksaz açıklarında gerçekleşiyor. 22 Eylül’e kadar sürecek tatbikatın en önemli özelliği, dünyanın en geniş katılımlı denizaltı tatbikatı olması. En son 2000 yılında Türkiye’nin ev sahipliğinde yapılan tatbikat 17 yıl aradan sonra tekrar Aksaz’da gerçekleşiyor. NATO-Müttefik Denizaltı Komutanlığı (COMSUBNATO) komutasındaki tatbikatta batarak yüzeye çıkamayan denizaltıların mürettebatının uluslararası yardımlaşmayla kurtarılması hedefleniyor.



TCG Dumlupınar unutulmadı

1953’te 81 mürettebatıyla batan Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait TCG Dumlupınar ve 2000 yılında Barents Denizi’nde 118 denizaltıcıyla batan Rus donanmasına bağlı Kursk gibi olaylara hazırlıklı olmak isteyen NATO’nun tatbikatına; ABD, Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya, Kanada, Norveç, Polonya ve Türkiye katılıyor. Tatbikatta, 3 denizaltı, 11 gemi, 3 uçak, 3 helikopter, 1 paraşüt timi, 5 sualtı timi, 3 tıbbi destek timi görev yapıyor. Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan denizaltı kurtarma gemisi TCG Alemdar, fırkateyn TCG Gediz, denizaltılar TCG Burakreis ve TCG Preveze, mayın gemileri TCG Alanya ve TCG Akçay, karakol gemileri TCG Kaş ve TCG Köyceğiz ile açık deniz römorkörü TCG İnebolu ile tatbikatta. Bu yıl göreve başlayan modern donanımlı TCG Alemdar ilk uluslararası sınavını başarıyla veriyor. Tatbikata, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 1 ambulans helikopter, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 1 nakliye uçağı, Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan 2 güvenlik botu da destek veriyor.



Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 16.09.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 APEKS Denizcilik
 LOTUS Shipping
 ARTUR Teknesi
 DEN-TA Denizcilik
 INTERTRANS Denizc..
 BÜYÜK ÇAMLICA Den..
 TUNCMETE Denizcil..
 GRUP İSTANBUL
 CİHAN Gemi Elektr..
 EFOR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim