Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Beylikdüzü'nde 8 tarihi batık bulundu
Beylikdüzü Belediyesi, West İstanbul Marina ve Batı İstanbul Vakfı öncülüğünde “Beylikdüzü Denize Açılıyor; Sualtı Tarihi Araştırmaları” Lansmanı; akademisyenler, bilim adamları ve araştırmacıların katılımıyla West İstanbul Marina'da gerçekleşti.

13 km'lik kıyı şeridine sahip Beylikdüzü sahilinde yapılan sualtı araştırmaları sonucunda, çok önemli keşiflerin yanı sıra 8 tarihi batığın bulunduğu açıklandı.

2016 yılından itibaren Beylikdüzü kıyılarında yapılan önemli tarihi araştırmalar ve keşifler ile ilçenin denizaltındaki tarihsel değerinin açıklandığı lansman, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun öncülüğünde West İstanbul Marina'da yapıldı. “Beylikdüzü Denize Açılıyor; Sualtı Tarihi Araştırmaları” Lansmanı’na konuşmacı olarak; programın moderatörlüğünü üstlenen Araştırmacı- Belgeselci Cengiz Özkarabekir, Deniz ve Gemi Tarihçisi Ahmet Güleryüz, Yrd. Doç. Dr. Denizhan Vardar, Koç Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Cem Gürdeniz, Yrd. Doç. Dr. Güzden Varinlioğlu, Sualtı Görüntü Yönetmeni ve Sualtı Araştırmacısı Cumhur Ayar ile West İstanbul Marina Genel Müdürü Fuat Çimen katıldı.

"8 Tane Saç Batık Var"

Lansmanda İstanbul tarihini değiştirebilecek nitelikte olan antik mendirek ile ilgili ulaşılan bilgilerin paylaşılması büyük ses getirdi. Sualtı Görüntü Yönetmeni ve Sualtı Araştırmacısı Cumhur Ayar, "Yapılan araştırmalarımızda Beylikdüzü kıyılarında 8 tane saç batık dediğimiz tarihi mendirek, antik liman ve antik batığa rastladık. Bunların hazine kadar değer taşıyor olduğu araştırmalardan çıkacak. Daldığımız derinliklerden tespit görüntüler aldık." dedi. Yrd. Doç. Dr. Güzden Varinlioğlu, söz konusu zenginliği gözler önüne serecek bir sualtı parkı ve sualtı müzesinin kurulabileceğinden, çalışmayı bir gemi replikasına dönüştürmek için teknolojiyi kullanmaları gerektiğinden bahsetti. Moderatör Cengiz Özkarabekir, amaçlarının farkındalık yaratıp araştırmanın önünü açmak olduğunu belirterek, "Özellikle batık noktaları bizi çok heyecanlandırıyor. Marmara Denizi, zengin tarihi ile araştırmacılar için müthiş bir okyanus. Beylikdüzü özelinde gidebildiğimiz kadar gideceğiz." ifadelerinde bulundu.

"Uygarlığın Yolu Denizcileşmekten Geçer"

Titiz çalışmalar sonucu önemli bulgular elde ettiklerine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Denizhan Vardar ise deniz altında 3,5 km'lik liman ve dalgakıran sistemi olduğunun altını çizdi. "Uygarlığın yolu denizcileşmekten geçer" diyen Koç Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Cem Gürdeniz, " Türk denizcilik kültürüne katma değer sağlamak büyük bir gelişme." dedi ve emeği geçenlere teşekkür etti. West İstanbul Marina Genel Müdürü Fuat Çimen de "Marina olarak kentin bir parçasıyız. Denizcilik değerini de kente katmaya çalışıyoruz. " dedi. Yaptığı araştırmalarla projeye destek veren Deniz ve Gemi Tarihçisi Ahmet Güleryüz, Marmara Denizi'nin batı kısmının çok önemli olduğunu, "1. Dünya Savaşı sırasında ordulara en çok ikmalin yapıldığı bölgenin bu noktadır. Trakya ve Çanakkale'deki harekata destekler yapıldı. Dolayısıyla oldukça önemli." diye konuştu.

"Denizle kurduğumuz bu bağ, çok sürpriz işler getirecek"

Bir ilçenin yöneticisi olmanın binlerce yıllık tarihini bilmeyi gerektirdiğini belirten Başkan İmamoğlu, heyecan duydukları bir işe imza atıldığını ifade etti. Türkiye'nin onca deniz varlığına rağmen, denizle gereken bağlantının kurulamadığından dem vuran İmamoğlu, " Bir topluluğun kendini yaşadığı toprağa ait hissetmesi için bölgenin tarihini en eskiye kadar bilmesi önemlidir. Büyük bir adım atıyoruz. Kentteki her şey bir emanet ve ileriye taşınması gerekiyor. Denizle kurduğumuz bu bağ, çok sürpriz işler getirecek, Türkiye'ye örnek işler geliştireceğiz." şeklinde konuştu. Batı İstanbul Vakfı'nı da bu amaçla kurduklarını dile getiren İmamoğlu, "Vakfın önceliği tarih ve araştırma. Ayrıca Marina'nın desteği ile sualtı araştırmalarına önderlik yapacak 19 metrelik bir araştırma teknesi yapılıyor. Katkı sunan herkese teşekkürler. Yolumuz açık olsun." dedi.



Eklenme tarihi: 10.10.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 FURUNO Denizcilik
 AMATUSA Denizcili..
 DENİZCİLER Turizm
 DEDEMAN Holding A..
 KOÇ Topluluğu
 İSKETE Deniz Taşı..
 SARIOĞLU Denizcil..
 AREL Denizcilik
 MİNA Denizcilik v..
 TSC Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim