Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Tuggy, İzmir'de denizle buluştu
İzmirli Poseidon Mühendislik ve Gemi İnşaatı Şirketi’nin amatör balıkçılar, amatör dalgıçlar ve ailece deniz keyfi yapmak isteyenler için tasarladığı Tuggy markalı tekne İzmir’in Urla ilçesindeki Kalabak sahilinden denizle buluştu.



İlk aşamada 4,95 metrelik modeli üretilen Tuggy, ön kamarasının üzerine yerleştirilecek güneş panellerinin besleyeceği elektrik motoru ile 5 saat süre ile yakıt tüketmeden seyir keyfi sunarken, 5 metrenin altında boya sahip olduğu için vergiden de muaf olacak.



Tuvaletinden lavabosuna, iki kişilik yatağından tentesine kadar 6 metre ve üzerindeki teknelerdeki tüm konforun Tuggy’de kullanıcılara sunulduğu bilgisini veren Acar, ön kamarasının üzerine yerleştirilecek güneş panelleri ile fenerler, aydınlatmalar, telefon ve çakmak şarjı gibi günlük elektrik ihtiyacının rahatlıkla karşılanabileceğini söyledi.



DENİZLERİN VOSVOS’U

Elektrikli motor seçeneği ile tekneyi saatte 7 knot hızla ve şarj etmeden yaklaşık 5 saat seyir imkânı da olacağına dikkat çeken Burak Acar, “Denizlerin Vosvos’u olarak adlandırdığımız Tuggy ile bu keyfin pahalı bir zevk olduğu algısını kırmak istiyoruz. Tuggy’nin standart donanımlı fiyatı, motor seçeneği opsiyonel olarak sunulmak üzere lansmana özel 35 bin TL olacak. Bu fiyat en ucuz otomobillerin fiyatının dahi altında. Hedefimiz öncelikle iç pazar, sonrasında ise ihracat” dedi.

Kompozit malzemeden üretilecek ve azami beş kişilik taşıma kapasitesine sahip olacak Tuggy, uzun yıllar bakım gerektirmeyecek. Tuggy kıçtan takmalı 15 ilâ 50 HP gücünde benzinli, 18 ilâ 25 HP gücünde içten takmalı dizel ya da elektrikli motorlarla tahrik olabilecek şekilde tasarlandı. Teknenin ilk seyrinde üzerinde 4 kişi varken, seyir hızı 7 knot civarında gerçekleşti.

Burak Acar, teknenin tüm kalıplarının alınmış olması nedeniyle seri üretimde hızlı teslimat yapabilecek bir durumda olduklarını, ayda 3 adet tekne teslim edebilecek kapasiteleri bulunduğunu kaydetti.






Kaynak: Medyaege
Eklenme tarihi: 26.12.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DELTA NAVIGATION ..
 SDS Denizcilik ve..
 JUNIORORCUN Yat İ..
 EVMAR Denizcilik
 SVR Maritime Corp
 MCS Denizcilik Na..
 THH Shipping
 GRUP Denizcilik S..
 IDE Yachting
 GEMPORT A.Ş.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim