Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Türkiye’den patlayıcı yüklenen gemiye Yunanistan’da el kondu
Yunan Sahil Güvenlik Teşkilatı, bomba ve patlayıcı imalatında kullanılan 410 ton amonyum nitrat, fitil, özel jel maddesi ve LPG tanklarını, AB’nin ambargo uyguladığı Libya’ya götürdüğü şüphesi ile Tanzanya bandıralı “Andromeda” yük gemisine el koydu.



Açıklamada, gemideki belgelerden, patlayıcı imalatında kullanılan maddelerin Mersin, LPG tanklarının ise İskenderun limanlarından yüklendiğinin anlaşıldığı belirtildi. Ayrıca, gemi kaptanının ifadesinde, sözkonusu yükü Libya’da boşaltmak talimatı aldığını söylediği kaydedildi.



Bir Yunan gemicilik şirketine ait ‘Andromeda’nın 8 kişilik (2 Ukraynalı, 5 Hintli, 1 Arnavut) mürettebatı tutuklandı. Gemideki malzeme güvenlik nedeniyle boşaltıldı.



Girit Adası’nın Kandiye (İraklion) limanına çekilen ve sıkı şekilde korunan geminin sahibi Teodoros Rellos, yükün Libya’da değil Etiyopya’da boşaltılacağını söyledi. Rellos, yükün bir Türk firmasına ait olduğunu, adını açıklamadığı bu firmanın kendisine 440 bin dolar olan borcunu ödemediğini de iddia etti. Rellos, “Gemi kasım ayı sonlarından bu yana Akdeniz’de dolaşıyor. Yükü nedeniyle hiçbir ülke, limanlarına demir atmamıza izin vermiyor. Geminin yükü ile ilgili belgelerin tümü yasal” ifadesini kullandı.

BAKANLIK: MEVZUATIMIZA GÖRE YASAL

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Yunanistan’ın alıkoyduğu gemiyle ilgili açıklama yaptı. Bakanlık yetkilileri, gemide amonyum nitrat ve kablo bulunduğunu belirterek, bunların da Türk mevzuatına göre yasal ürünler olduğunu belirttiler. Yetkililer, bu tür eşyanın Libya’ya çıkışının yasak olduğunu ancak Türkiye’de bu eşyanın Libya’ya gideceği konusunda hiçbir bilgi ve belge olmadığına dikkat çektiler. Yetkililer, “Eşyanın varış yeri Etiyopya, bu ülkeye gitmesinde de sakınca yok. Gemiler uluslararası sularda rota değişikliği yapabilirler. Bu değişiklikten haberdar olmamız mümkün değil” diye bilgi verdiler.



Eklenme tarihi: 12.01.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EGE BİRLİK Taşıma..
 KINAY Denizcilik
 TRANSPASİFİK deni..
 ATLAS Gemicilik v..
 HEDEF Shipping
 CASPI Cargo Lines..
 ALASONYA Denizcil..
 BANMARİN Denizcil..
 SELİNDA Boat
 SAMSUN Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim