Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
'Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanlar Yönetmeliği' yayımlandı
Gemiadamları ve kılavuz kaptanların yeterlikleri, eğitimleri, sınavları, belgelendirilmelerine ilişkin kurallar ve disiplin işlemleri ile gemiadamlarına ilişkin denizcilik eğitimi veren kurum ve kuruluşlara yönelik idari yaptırımlar belirlendi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca, gemiadamları ve kılavuz kaptanların yeterlikleri, eğitimleri, sınavları, belgelendirilmeleri, sağlık durumları, elektronik kayıt işlemleri, vardiya tutmalarına ilişkin kuralları ve disiplin işlemleri ile gemiadamlarına ilişkin denizcilik eğitimi veren kurum ve kuruluşlara yönelik idari yaptırımları düzenleyen, "Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanlar Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, tüm gemiadamlarının, deniz güvenlik eğitimleri ile güvenlikle ilgili tanıtım ve güvenlik farkındalık eğitimlerini görmüş ve ilgili belgelerine sahip olmaları zorunlu olacak. Ancak, balıkçı gemileri ve özel yatlar ile kabotaj hattında sefer yapan yatlar ve yolcu motorlarında çalışan gemiadamlarında, deniz güvenlik eğitimleri dışında kalan eğitimleri alma ve ilgili belgelerine sahip olma şartı aranmayacak.

Yönetmelikte geçen her türlü gemiadamı belgesinin tanzimine yönelik eğitimler, sadece Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş eğitim kurumları bünyesinde ve müdürlükçe onaylı özel müfredat programları altında gerçekleştirilecek. Yetkilendirilmemiş kurumlarda öğrenim görenlere gemiadamı cüzdanı, gemiadamı yeterlik belgesi veya gemiadamı uzmanlık belgesi verilmeyecek.

Gemiadamı olabilmek için gerekli koşulları taşıyan kişilere gemiadamı yeterlik belgesi, gemiadamı uzmanlık belgeleri ve belge kanıtlarını da içeren gemiadamı cüzdanı verilecek. Yeterlik belgelerinin verilmesinde ön koşul olan zorunlu deniz stajlarının eğitim gemilerinde gerçekleştirilmesi halinde, staj sürelerinin hesaplanmasında bu gemilerde geçirilen bir gün bir buçuk gün olarak kabul edilecek ve eğitim gemisinin özelliği, niteliği, denizci eğitici sayısı ve seyir bölgesi gibi düzenlemeler, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğünce belirlenecek.

Gemiadamları, Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan Gemiadamları Sağlık Yönergesi hükümlerine göre iki yılda bir periyodik sağlık yoklaması yaptıracak. Denizde çalışmaya engel sakatlıklar ve hastalıklar, sağlık yoklaması sonuçları ve sonuçlara itiraz ile ilgili usul ve esaslar, söz konusu yönerge ile belirlenecek.

Gemiadamlarının herhangi bir şekilde tespit veya rapor edilen mesleki yetersizlikleri, disiplinsizlikleri, denizcilik örf ve adetlerine, teamüllere, denizcilik terbiyesine ve çalışma disiplinine uygun olmayan davranışları ile görevi ihmalleri veya kasıtlı kötü davranışları, Gemiadamları Disiplin Komisyonunca incelenecek ve gerekli idari tedbirler uygulanacak.





Eklenme tarihi: 12.02.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NES TEKNOLOJİ
 DOĞRUYOL KARDEŞLE..
 SALMAKİS Turizm Y..
 AVŞA ADASI Deniz ..
 V-GO Yachting
 TUNA Denizcilik
 ARTI Gemi Kiralam..
 SARP Yat İmalat S..
 SVR Maritime Corp
 MARİST Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim