Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Metin Kalkavan: İMEAK DTO Bursa şubesini açacağız
İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu seçimlerine bir aydan az bir zaman kaldı. 8 Nisan'da yapılacak seçimlerde yeniden aday olan Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Türkiye'nin dört bir yanında denizcilerle buluşmaya devam ediyor.

En son geçtiğimiz hafta Fethiye'de denizcilerle buluşan Metin Kalkavan ve ekibi, bugün Gemlik'te Deniz Ticaret Odası üyeleriyle bir araya geldi. Burfaş Atatepe Sosyal tesislerinde yapılan toplantıya; Türkiye Denizcilik Sektör Meclis Başkanı Erol Yücel, Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği Başkanı Ali Deniz Eraydın, meclis üyeleri Arif Ertik, Cihan Ergenç, Yaşar Naiboğlu, Rasim Akar, Yiğit Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Yiğit ve İMEAK DTO Gemlik Temsilcisi Faik Avcı da katıldı.

İMEAK DTO Gemlik Temsilcisi Faik Avcı'nın hoşgeldiniz konuşması ile başlayan toplantıda, denizcilik sektörünün yaşadığı sorunlar üzerinde duruldu.



'Denizde şaka olmaz'

İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, yaptığı konuşmada son dönemde denizcilik sektöründe yaşanan krize ve sorunlara dikkat çekerek; 'Yaşanan son olumsuz gelişmeler ve kazalar birçok kuralın değişmesine ve güncellenmesine sebep olacaktır. Buna direnmek yerine, kendimizi geliştirmek hepimizin çıkarınadır. Kurnazlık doğru bir yol değil. Denizde şaka olmaz. Kuralların sıkılaştığı bu dönemde değişime ayak uydurmak en doğrusudur.' dedi.

'Tüm ticari filomuzu yenilemeyi hedefliyoruz'

Toplantıda Koster Yenileme Projesi hakkında da bilgi veren Kalkavan; 'Koster Yenileme Projesi üzerinde çalışıyoruz. Sadece kosteri değil tüm ticari filomuzu yenilemeyi hedefliyoruz.' şeklinde konuştu.

'Yeni acentaların önünü tıkayan yaklaşımı doğru bulmuyoruz'

İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan konuşmasında acentelik yönetmeliği üzerinde durduklarını, küçük acentaların korunmasından yana olduklarını dile getirdi. 'Büyükler büyük çalışmaya devam etsin.' diyen Kalkavan sözlerini şöyle sürdürdü; 'Küçük acentelerimiz de hayatına devam etsin. Yeni acentelerin önünü tıkayan bir yaklaşımı doğru bulmuyoruz. Küçük acentelere mali yük getirerek, sektörün dışına itmeyi doğru bulmuyoruz. Oralarda yüzlerce, binlerce insan istihdam ediliyor. Bu konuda Vapur Donatanları Derneği ile aynı fikirde değiliz.'

'Zihinsel devrimi yapmak zorundayız'

Toplantıda ayrıca, eğitim konuları üzerinde duruldu. Piri Reis Üniversitesi'nde verilen eğitim ve eğitime verilen burs imkanları detaylandırıldı.

Metin Kalkavan, eğitim ve çevreyi birçok konunun önüne taşıdıklarını vurgulayarak; 'Eğitim sorununu çözmeden ülkemizin gelişmiş ülke olma şansı yok. Bu sebeple eğitime çok yatırım yapıyoruz. Zihinsel devrimi yapmak zorundayız. Kızlarımıza pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Eğitimde kendilerine öncelik veriyoruz. Kızlarımızı daha iyi eğitim için teşvik ediyoruz.' dedi.

'Artık insanlarımızı meslek sahibi yaparken, 'kalifiye eleman' olmalarına dikkat ediyoruz' diyen Kalkavan, eğitmen sorunu olduğunu ve TÜDEV'de eğitmen yetiştirmek için ciddi çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

'İMEAK DTO Bursa şubesini açacağız'

Bursa'nın denizci bir şehir olmayı hak ettiğini dile getiren Kalkavan; ”Bursa'yı denize indireceğiz. Bursa denizci bir şehir olmayı hak ediyor. Bu sebeple Yönetim Kurulu'nda karar aldık. Bursa'da İMEAK DTO'nun şubesini açacağız. Önümüzdeki aylarda bu kararımızı meclise sunacağız.” şeklinde konuştu.




Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 12.03.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ARKAS holding
 EKŞİOĞLU Denizcil..
 AKSU Su Dağıtım T..
 NECATİ KALKAVAN Ş..
 MEGASTAR Daily Bo..
 PASİFİK Gemi Onar..
 ATLAS Gözetim ve ..
 URANUS Denizcilik
 HDR Denizcilik
 RAYBEN Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim