Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Yalıya çarpan gemiye bir darbe de Kıyı Emniyet’den
Boğazdaki yalıya çarpan gemiye önce yalı sahipleri ihtiyati haciz kararı aldırdı, daha sonra yalının yanındaki restoran sahipleri tazminat talebinde bulundu şimdi de Kıyı Emniyeti kurtarma hizmetleri için teminat talep etti.

Milliyet'de yer alan habere göre, Beykoz’daki Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’nı yıkan Malta bayraklı Vitaspirit isimli gemiye bir şokta Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden geldi. Müdürlük, kurtarma hizmetinden kaynaklanan alacağını tahsil etmek için gemi işletmecisinden 10 milyon dolar teminat talep etti.



İstanbul Boğazı'nda 7 Nisan Cumartesi günü Malta bayraklı Vitaspirit isimli geminin çarpmasıyla büyük çapta hasar meydana gelen Beykoz'daki Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nın sahipleri, maddi zararlarının karşılanması amacıyla 50 milyon dolarlık ihtiyati haciz kararı aldırmıştı. Yalı’da büyük hasara neden olan gemiye bir şokta Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden geldi.

Müdürlük yetkililerinin yaptıkları açıklamada şu ifadeler yer alıyor; “Gemi ve yüke ilişkin olarak Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünce verilen kurtarma hizmetinden kaynaklanan alacağı teminat altına almak amacıyla 10 milyon 60 bin dolar teminat talip edilmiştir.”

Gemi işletmecisi, Avukatları aracılığıyla mahkemeye başvurarak yalı sahiplerinin 50 milyon dolarlık ihtiyati haciz kararına itiraz ederek, ihtiyati haciz rakamının 28 milyon dolara düşürülmesini talep etmişti.




Eklenme tarihi: 18.04.2018




Share |




YORUMLARINIZ


kolay para
Yahu kıyı emniyeti ne yapmış da 10 milyon dolar istemiş zaten görevi bu değilmi 2-3 saatlik operasyona 10 milyon dolar ha... herkes kolay para peşinde galiba, gemi sahibine Allah kolaylık versin

Yazan: Gemici Apo - 18.04.2018 19:54:07


şikayet
Istanbul boğazında her gün ve özellikle hafta sonu ters yönde seyir yapan gezi tekneleri balıkçı sandallari kaçak trol çeken tekneler ve vts allah aşkına gerekli bildirimleri yapın diye yalvaran bir pilot hal böyle iken kendim defalarca sahil güvenliğe ihbarda bulunmusken bile Kandilli dönüşü esnasında ters yönde seyir yapan sahil güvenlik 88 botu ile çatışmamak için ani bir kararla rotami ters yöne alıp seyir yapiyorken ve vts durumu bildirdiğimde onlar bu kanalı dinlemiyor denilmiştir kısaca istanbul boğazı her gün nice kazalara gebedir ve yeterli önlem kesinlikle alınmamaktadır
Yazan: Berat yedican - 18.04.2018 18:58:34




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CONTAZ Gemi İşlet..
 GRANMAR Denizcili..
 LCM ROTA Denizcil..
 OBA Denizcilik
 MARİN Römorkör ve..
 SAMBURCO Denizcil..
 V.SHIPS Inc. Turk..
 ASYA Nakliyat Ve ..
 İZMİR DENİZ NAKLİ..
 İSTANBUL Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim