Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Talat’tan limanları ortak kullanım önerisi
KKTC Başbakanı Mehmet Ali Talat, Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos’a, “Larnaka ve Mağusa limanlarının birlikte kullanılmasını” önerdi

Talat, Papadopulos tarafından yapıldığı belirtilen “Larnaka Limanı’nda Kıbrıslı Türklere ticaret amaçlı bir rıhtım verilmesi ve Avrupa Birliği kontrolünde ticaret yapmalarına olanak sağlanması” önerisinin kendilerine resmen yapılmadığını söyledi

KKTC Başbakanı Mehmet Ali Talat, Rum basınında Papadopulos tarafından yapıldığı belirtilen “Larnaka Limanı’nda Kıbrıslı Türklere ticaret amaçlı bir rıhtım verilmesi ve Avrupa Birliği kontrolünde ticaret yapmalarına olanak sağlanması” önerisinin kendilerine resmen yapılmadığını ifade ederek, “dolayısıyla böyle bir önerinin olmadığını” söyledi.
“Rum basınında yer alan bu önerinin Papadopulos’un bir niyeti olabileceğini” belirten Talat, “ancak bu niyetin iyi olmadığını bildiklerini” kaydetti.

KKTC’de yayın yapan Sim Radyo’ya konuşan Başbakan Talat, konuyla ilgili bir soru üzerine şunları söyledi: “Papadopulos, Kıbrıslı Türkleri, (Kıbrıs Cumhuriyeti) diye tabir ettiği Güney Kıbrıs’ın bir yaması gibi görüyor. Peki niye Larnaka Limanı’ndan yer verecek. Mağusa Limanı’nın suyu mu çıkmış. Yani Mağusa Limanı niye kapatılacakmış. Niçin Mağusa Limanı çalışmayacakmış. Eğer bizi çok seviyor ve Larnaka Limanı’ndan yer veriyorsa, buyursun biz de onlara Mağusa Limanı’ndan yer verelim. Ya da her iki limanı birlikte çalıştıralım.”

PAPADOPULOS GÜÇ DURUMDA
Papadopulos’un bu niyet ve önerilerle şirin görünmeye çalıştığını ifade eden Başbakan Talat, “Mağusa Limanı, orada çalışanlar, oraya eşya, yük taşıyan kamyonlar vs. bütün onlar önemsiz; Larnaka Limanı’nda bir bölümcük verecekler, hatta emin olun Kıbrıslı Türk hamallar alacağız oraya ve oradan ihracat yapacağız. Niye, (Kıbrıs Cumhuriyeti bizi kanatları altında tutacak...) Mantık budur. Bu mantığa rağbet edebilecek herhangi birisi olabileceğini düşünmüyorum” dedi.

Başbakan Talat, “Papadopulos’un çok zor durumda olduğunu, bu durumdan kurtulmaya çalıştığını, can havliyle çırpınırken daha da komik duruma düştüğünü” söyledi.


Kaynak: Ntvmsnbc.com
Eklenme tarihi: 10.11.2004




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DADAYLILAR
 CAPELLA Denizcili..
 AKUA MARİN A.Ş.
 ULUSOY Denizyolla..
 MARMARA Deniz Taş..
 CM Denizcilik San..
 KÖKSALANLAR Deniz..
 MUMCUOGLU Gemicil..
 CHEMTANKERS Shipp..
 MUMCUOGLU Gemicil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim