Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Akdeniz ve Ege’de oldubittiye izin yok
Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, bir çok milli ve yerli silahın ilk kez kullanıldığı EFES-2018 tatbikatında, TSK’nın Doğu Akdeniz ve Ege’de bir oldubittiye asla müsade etmeyeceğini bir kez daha dünyaya ilan etti.



Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Doğu Akdeniz’de İsrail, Rum kesimi, Mısır ve Yunanistan’ın doğalgaz ve petrol çalışmalarının neden olduğu gerilim sürerken, Efes 2018 tatbikatında kritik uyarılar da bulundu. Akar, TSK’nın tüm denizlerde bir oldubittiye asla müsade etmeyeceğini vurguladı.

Akar, EFES-2018 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı’nın Seçkin Gözlemci Günü faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından yaptığı konuşmada, güçlü bir ordunun en büyük başarısının caydırıcılığıyla savaşlara meydan vermeden sorunların çözümüne katkı sağlaması olduğunu söyledi. Türkiye’nin çok boyutlu ve çeşitli terör tehdidiyle karşı karşıya bulunduğunu anlatan Akar, terörün tüm dünyanın sorunu olduğunun altını çizerek TSK’nın, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadele edeceğini kaydetti.

TSK DAHA GÜÇLÜ

Türkiye’nin tüm müttefik ve dostlarına DEAŞ ve PYD/PKK konusunda gerekli önlemlerin zamanında ve birlikte alınması gerektiği uyarısında bulunduğunu vurgulayan Akar, “Bütün tüm dünya bu konuda gereken adımların zamanında atılmamasının bedelini ödemektedir” dedi. Fırat Kalkanı Harekatı ve Zeytin Dalı Operasyonu’yla DEAŞ ve PYD/PKK’ya büyük bir darbe vurulduğunu hatırlatan Akar, Türkiye’nin PYD/PKK ve DEAŞ gibi örgütlerin yanı sıra evrime uğramış terörizmin ilk örneği olan FETÖ’yle de mücadele ettiğini belirtti. FETÖ’cü hainlerin darbe kalkışmasının millet tarafından başarısızlığa uğratıldığını vurgulayan Akar, “TSK, FETÖ’den temizlendikçe çok daha güçlenmiştir. Bu tatbikatta gösterilen başarı da bunun en son kanıtı olmuştur” diye konuştu.

HAKKIMIZI KORURUZ

Akar, denizlerin kullanımı konusunda Türkiye’nin Ege başta olmak üzere denizlerde mevcut sorunların uluslararası hukuk ve iyi komşuluk çerçevesinde çözümlenmesinden yana olduğunu kaydederek şu uyarıda bulundu: “Tüm denizlerimizde ülkemizin hak ve menfaatlerini koruma azim ve kararlılığında olan TSK bir oldubittiye asla müsade etmeyecektir. Türk Silahlı Kuvvetleri, Doğu Akdeniz’de de Türkiye’nin ve KKTC’nin hak ve menfaatlerini korumaya, Kıbrıs Adası’nda barış ve güvenliğin teminatı olmaya devam edecektir. Bu kapsamda TSK, gerek Ege Denizi’nde gerek Doğu Akdeniz’de her türlü tedbiri kararlılıkla almaktadır.” Akar, TSK’nın karada, denizde ve havada sınırların güvenliğini sağlama, vatan topraklarının bütünlüğüne, egemenlik ve bağımsızlığımıza yönelecek her türlü tehdidi yok etme azim ve kararlılığında olduğunu vurguladı.

YENi MİLLİ SİLAHLAR İLK KEZ KULLANILDI

Tatbikatta tank çıkarma gemisi Bayraktar, MİLGEM projesi kapsamında üretilen ikinci gemi olan Büyükada, silahlı insansız hava araçları, hava savunma silah sistemi Korkut, lazer güdümlü füze Cirit, lazer güdümlü uzun menzilli tanksavar füzesi Umtas, modern piyade tüfeğimiz MPT-76, amfibi zırhlı muhabere iş makinası Kunduz, 203 milimetrelik obüs ilk kez kullanıldı. Teröristle Mücadele, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarından elde edilen tecrübeler bu tatbikata yansıtıldı. Savunma sanayi ürünlerinin yer aldığı sergiye 35 firma katıldı. Sergi katılımcı ülkelerin birlik ve unsurlarının yanı sıra seçkin gözlemciler tarafından gezildi.

TORRiKE, ARNLAND’A SALDIRDI!

EFES-2018’e 38 ülkeden 65 gözlemci katıldı. Tatbikatta 950’si dost ve müttefik ülkeler ABD, Azerbaycan, Bahreyn, Bangladeş, Birleşik Krallık, Bosna Hersek, Cezayir, Gürcistan, İtalya, Katar, Kazakistan, Kosova, Kuveyt, Macaristan, Makedonya, Malezya, Moğolistan, Özbekistan, Pakistan, Romanya, Slovakya, Suudi Arabistan, Ürdün’den olmak üzere 7 bin 500 personel görev yaptı. Tatbikatı takip etmek için 118 basın mensubu akredite oldu. Tatbikat senaryosunda, komşu ülkeler Arnland ve Torrike arasında savaş yer aldı. Torrike’nin adasını işgal etmesi üzerine Arnland’ın talebilyle Türkiye’nin liderliğinde 23 ülkenin katılımıyla dost birlikler oluşturuldu. Dost birlikler de temsili ülke Torrike’nin işgal ettiği adayı kurtardı.

TSK’DAN FİİLİ UYARI

TSK’nın gücünü tüm dünyaya gösteren İzmir Seferihisar’da gerçekleştirilen EFES-2018 Tatbikatı’nın fiili atışlı bölümü başarıyla tamamlandı. Milli imkanlarlya üretilen bir çok yerli silahı ve teçhizatın başarıyla kullanıldığı tatbikatla Türkiye, adeta dünyaya fiili uyarıda bulundu. Tatbikatın dünkü bölümü milli gemi TCG Büyükada’dan yapılan top ateşiyle başladı. TCG Bayraktar’ın kıyıya kapak atmasının ardından SAT’lar keskin nişancı atışları gerçekleştirdi. Amfibi harekatını desteklemek için taarruz helikopterleri de belirlenen hedeflere ateş etti. Savaş uçakları daha önce belirlenen hedefleri tam isabetle vurdu. Bir yandan da çıkarma bölgesine 70 botla çıkarma harekatı icra edildi. Özel Kuvvetler Komutanlığı koordinesinde uzman nişancılar kritik hedefleri etkisiz hale getirdi. Tatbikat sırasında silahlı insansız hava araçları da yerli mühimmatlarla belirlenen hedefleri vurdu. Senaryo kapsamında harekat sırasında vurulan bir uçaktan atlayan pilotun kurtarılması için harekat düzenlendi.




Kaynak: Star
Eklenme tarihi: 11.05.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SELAY Shipping
 BİLGİLİ Denizcili..
 YALİ Denizcilik
 KOÇLAR Denizcilik
 MIRAY Internation..
 JASMİNE COURT Hot..
 HAY Shipping
 STFA Deniz İnşaat
 FEYZ Denizcilik L..
 MARDES Gemi
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim