Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Deniz tutkunu doktor Karadeniz rallisiyle dünya denizcilerini Türkiye’ye getirdi
Yelkenlisiyle Türkiye kıyılarının tamamını gezen Dr. Zafer Türkmen 'ülkeme borcum var' diyerek Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği'ni kurdu. Geçen yaz düzenlediği 75 günlük Karadeniz rallisine 4 ayrı ülkeden dünya denizcileri katıldı. 'Amacım ülkemi dünyaya tanıtmak' diyen Türkmen'in hedefi cruise gemisiyle yabancılara Türkiye kıyılarını gezdirmek.



Tıp doktoru Zafer Türkmen’in denizlere yolculuk hikayesi 2010 yılında satın aldığı yelkenliyle başladı. Kurucusu olduğu İstanbul Göz Hastanesi’nde 17 yıldır Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Türkmen, son 8 yıldır senenin 4 ayını denizlerde geçiriyor. Eşiyle birlikte Hopa'dan İskenderun'a kadar tüm Türkiye kıyılarını koy koy, liman liman gezen Zafer Türkmen geçtiğimiz yıl ‘Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği’ni (DADD) kurdu. Bine yakın amatör denizcinin üyesi olduğu derneğin en büyük amacı dünyayı gezen denizcileri Türkiye’ye getirip ülkenin tanıtımını sağlamak.



Yunanistan’tan Gürcistan’a uzanan Karadeniz kıyılarının 75 günde dolaşıldığı Karadeniz rallisine Türkiye ve 4 ülkeden 24 tekne katıldı.

GELEN YABANCILAR ‘SİZİ YANLIŞ TANIMIŞIZ’ DİYOR

Geçtiğimiz yaz düzenledikleri Karadeniz rallisiyle dünyaya açılan ilk adımı attıklarını anlatan Zafer Türkmen ‘3 ülke bir hikaye’ sloganıyla 75 gün süren Karadeniz rallisine İngiliz, Fransız, Sırp ve Alman 4 tekne ve gezgin denizcilerin de eşlik ettiğini söyledi. Yunanistan’ın Volos kentinden başlayıp Gürcistan Poti’ye kadar 75 gün süren ralli sonrası yabancı denizcilerin büyük keyif aldığını söyleyen Türkmen bur rallilerin devam edeceğini belirterek şunları anlattı: “Katılan denizcilerin her biri dünyayı gezen kişiler. Gezi bittikten sonra ‘Biz sizi yanlış tanıyormuşuz. Yurtdışında yanlış bir algı var. Burası terör ülkesi insanları da yabancıları sevmiyor gibi anlatıyorlardı” dediler. Ayrıca ülkelerinde binlerce kişilik internet gruplarında ‘Burada çok iyi karşılandık. Herkes gelebilir rallilere katılabilir” diye tavsiye yazıları yazdılar. Her hafta neden 3-4 yabancı tekne ülkemize gelmesin? Karadeniz kıyılarını gezmesin. Biz bunu sağlamayla çalışıyoruz. Bir ölçüde başarılı olduk. Belediye başkanları kaymakamlar karşıladı bizi. Karadeniz yaptık çünkü bugüne kadar yatçılar daha çok güneyi tercih ederdi. Karadeniz’de her limanda ayrı bir anı yaşıyorsunuz.



Dr. Zafer Türkmen eşi Belgin Türkmen ile 20 bin deniz mili yol yapmış. Kendisi de doktor olan Belgin Türkmen “Bir anda kendimi teknenin içinde buldum. Teknede olmak ve evde olmak arasında bir fark yok” dedi.

DUYURABİLİRSEK AKIN AKIN TURİST GELİR

Yıllardır Türkiye’de cruise gemisi olmadığını da vurgulayan Türkmen’in hedeflerinden biri de Volos’tan başlayıp Poti’ye kadar yolcu taşıyacak bir kruvaziyer turizm potansiyeli yaratmak. “Karadeniz kıyılarımızı gezen yok. Halbuki öyle güzel yerler var ki. Duyursak akın akın turist gelir. Türkiye Projemiz var. Ülkemize yabancıları kazandırmak. Bu ülkeye bir borcumuz var diyerek yola çıktık. Zaten gezen insanlarız. Ülkemizi dışarıda duyuralım istiyoruz. ” diyerek amaçlarını sıralayan Türkmen şöyle devam etti: “Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkeyiz. Ralliler düzenleyerek insanları ülkemize çekmek istiyoruz. Marinalarımız yüzde 35 boşaldı. Yabancılar kışın bağlıyordu teknesini yazın geliyordu. Artık Yunanistan’a götürüyorlar teknelerini. Bizim amacımız tekrar ülkemize kazandırmak bu insanları. Dernek olarak Amatör denizcilerin sorunlarını çözmek ve Türkiye’de amatör denizciliği geliştirmek istiyoruz. Türk amatör denizciler de dünya denizlerine açılıp Türk Bayrağı’nı göstermeli.”



2017 Nisan ayında amatör denizcilerin sorunlarını çözmek ve denizlere daha çok insan teşvik etmek üzere Türkmen’in kurduğu DADD’ye avukat, doktor, öğretim üyesi gibi meslek kollarından denize aşık bine yakın kişi üye.




Kaynak: Sözcü (Hande Zeyrek)
Eklenme tarihi: 24.10.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GÜNEŞLİ Denizcili..
 MMMARİNE denizcil..
 AKAYLAR Denizcili..
 ÇAĞATAY Denizcili..
 ALTERNATİF Denizc..
 MEHTAP Denizcilik
 TRANS KIBRIS
 DETEK Deniz Tekno..
 T&O Denizcilik
 CHISIEL Dış Ticar..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim