Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Antalya'da Nefes Kesen Tatbikat
Antalya'da gemi ve güvenlik tatbikatı adı altında gerçekleştirilen ve bir gemi ile terminal binasının terör örgütleri tarafından ele geçirilmesinin canlandırıldığı tatbikat nefes kesti.

Denizcilik Müsteşarlığı koordinasyonunda Gümrük Müsteşarlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlügü ve yerel güvenlik brimlerinin katılımıyla gerçekleştirilen tatbikatta helikopterler, sahil güvenlik botları, kurusıkı tabancalar, helikopterler, özel eğitimli köpekler ve patlayıcılar da kullanıldı.

Tatbikat, güvenlik önlemlerini sahte belgelerle aşan bir tırın içinde gelen 8 teröristin gemiye ve terminal binasına girmesiyle başladı. Antalya Vali Yardımcısı Hayrettin Balcıoğlu'nun da hazır bulunduğu tatbikatta teröristler, terminal binasına girirken güvenlik görevlisini silahla yaralayıp rehin aldılar. Olayın duyulmasının ardındanh 3. derecede güvenlik alarmına geçirilen ve gemi giriş çıkışlarına kapatılan liman, havadan Sahil Güvenlik Komutanlığı helikopterleriyle güvenlik altına alındı.

Ardından helikopterle gemi yakınına indirilen Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Sualtı Savurnma (SAS) timleri gemiye sızdı. Burada sis bombalarının da kullanıldığı operasyonda 4 teröristten ikisi denize atlayarak kaçmaya çalıştı, diğer ikisi güvenlikg üçlerince teslim alındı. Gemide bulunan raehineler ise kurtarıldı.

İkinci operasyon ise terminal binasına düzenlendi. Antalya Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat timleri tarafından gerçekleştirilen temsili operasyonda çatıdan binaya giren ekipler, içerde bulunan üç kişiyi etkisiz hale getirdi. Özel Harekat polislerini görüp ateş ederek kaçmaya çalışan bir terörist ise özel eğitimli köpekler tarafından etkisiz hale getirildi. Elinde silahla dışarı çıkan teröristin üzerine atlayan iki özel eğitimli köpek kısa sürede etkisiz hale getirdikleri özel giyimli temsili teröriste zor anlar yaşattılar. Köpekler, özel tim ekipleri tarafından güçlükle sakinleştirildiler. Tatbikat binara bomba araması yapılmasının ardından barayıyla sonuçlandı.

Kaynak: HaberFX
Eklenme tarihi: 05.11.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NİKMARİNE
 ADAMOĞLU Denizcil..
 MİRAGE Hotel
 KÜÇÜKPRENS gezi t..
 AB Denizcilik
 ERCAN Denizcilik
 PRUVA Denizcilik ..
 COBRA Yachting-Bo..
 LİMA Turizm Yatçı..
 V-GO Yachting
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim