Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
'Trabzon limanı merkezden taşınmalı'
ASKON Trabzon Şube Başkanı İbrahim Beşir, Trabzon Limanı’nın Yatırım Adasına uygun bir noktaya taşınması gerektiğini söyledi

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Trabzon Şube Başkanı İbrahim Beşir, Trabzon Limanı’nın bulunduğu noktadan Arsin’de inşa edilecek olan Yatırım Adasıyla birlikte planlanması gerektiğini belirtirken, mevcut limanın da bir marinaya dönüştürülmesi gerektiğini söyledi. Trabzon’un turizmle bir çıkış noktası yakalaması gerektiğini altını çizen Beşir, kentin tarihi İpekyolu üzerindeki konumuna yeniden ulaşması için de kent dinamiklerini harekete geçirmesi gerektiğini ifade etti.

İbrahim Beşir: “Birincisi deniz taşımacılığının bizden kaydığını düşünüyorum. Çocukluğumuzda Trabzon Limanını çok aktif görürdük. Liman için de olsun açıkta olsun 15-20 gemi olurdu. Bu görüntüleri şimdi görmek zor, liman tekrar aktif hale getirilebilir. İkincisi toplam nüfusumuz 800 bin civarında, yılda 2,5 milyon turist ağırlıyoruz. Bu çok iyi bir rakam, biz bunu daha da çeşitlendirebiliriz. Mesela bir yolcu gemisinin yanaşacağı rıhtımımız bile yok. Gemi turistleri çok zengindir. Biraz çıtanın yükseltilmesi gerektiğini düşünüyorum. Büyük yolcu gemilerinin yanaşabileceği güzel bir marina, büyük yolcu gemilerinin yanaşabileceği güzel bir marina kente kazandırabiliriz. Trabzon Limanının bulunduğu yerden kaldırılıp başka bir yerde yapılabileceğini düşünüyorum. Zaten Yatırım Adasıyla birlikte o tarafa kaydırılmasının daha doğru olacağını düşünüyorum. Merkezde de mevcut limanı büyük gemilerin yanaşabileceği güzel bir marinaya dönüştürebiliriz. Limanın hemen karşısında bulunan Çömlekçi ve yukarıya kadar olan bölümün Trabzon evleriyle yeniden turizme kazandırılması gerektiğini düşünüyorum. Bu noktada seçilecek belediye başkanı güzel bir çalışma yapabilir diye düşünüyorum. TTSO ile görüşülebilir. Çok güzel projeleri var. İnşallah o projeler gerçekleşir ve Trabzon o İpekyolu güzergâhındaki eski günlerine geri döner. İpekyolu tekrar canlandırılabilir. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda gayretleri var, çağrıları var. Trabzon’un bir misyonu var. Trabzon 100 yıl önce bir eyalet başkentiydi. Aynı misyon tekrar ona yüklenebilir. O zamanki ticaret hacmine inşallah yeniden kavuşuruz.”
dedi.



Kaynak: Günebakış
Eklenme tarihi: 17.01.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AK Denizcilik
 DERİN Dalgıçlık
 CAMUZLAR Sea Prod..
 HEDEF Shipping
 ÇİFÇİLER Denizcil..
 KARAS Denizcilik
 YAKAMOZ Denizcili..
 DMY Denizcilik A...
 DEVAL Denizcilik
 URANUS Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim