Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
İMEAK’tan “İstihdam Seferberliği” kampanyasına destek
İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri Deniz Ticaret Odası (İMEAK DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, istihdam seferberliği kapsamında iş dünyasına ve girişimcilere sunulan teşviklerin büyük fırsat olduğunu belirterek, "Türk denizcilik sektörü olarak istihdam seferberliğinde elimizi taşın altına koyacağız." ifadelerini kullandı.

Kıran, 25 Şubat'ta "Burası Türkiye Burada İş Var" sloganıyla başlatılan İstihdam Seferberliği 2019'a ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, seferberlik kapsamında, iş dünyasına ve girişimcilere 8 farklı teşvik sunulduğunu bildirdi.

Bu desteklerin iş dünyası için büyük bir fırsat olduğuna işaret eden Kıran, iş dünyasını, özellikle denizcilik camiasını istihdam seferberliğine katılmaya davet etti.

"Türk denizcilik sektörü olarak istihdam seferberliğinde elimizi taşın altına koyacağız." ifadesini kullanan Kıran, iş dünyasına sunulan 8 farklı teşvikten ikisinin çok önemli olduğuna dikkati çekti.

Kıran, bunlardan birincisinin, "Nisan sonuna kadar sağlanacak her ilave istihdamın 3 ay boyunca ücretini, sigorta primlerini ve vergisini devletin karşılaması" olduğunu kaydederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İkincisi olarak da herhangi bir sebeple işinde sıkıntı yaşayan girişimcilerimiz için çok önemli bir destek getirildi. Böylece devletimiz sıkıntılı günümüzde de yanımızda olduğunu bir kez daha gösteriyor. Eğer bir işveren işlerinde sıkıntı yaşadıysa, faaliyetleri durmuş ya da azalmışsa; çalışanlarının maaşı 3 ay boyunca Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında İşsizlik Sigortası Fonu'ndan ödeniyor."

- "İş dünyasının tüm temsilcileri olarak bu seferberliğinin arkasındayız"

Kıran, Valilik öncülüğünde İstanbul'daki tüm odalar ve iş dünyasının diğer temsilcilerinin bir araya gelerek harekete geçtiğini belirterek, yakın zamanda bunu bir tanıtım toplantısıyla kamuoyu ile paylaşacaklarını bildirdi.

İMEAK DTO olarak hizmet alanlarının sadece İstanbul ile sınırlı olmadığını, denizin, denizciliğin olduğu her yerde bulunduklarını vurgulayan Kıran, "Bu bakımdan odamıza daha büyük bir yük düşüyor. Türkiye genelindeki 9 şubemiz ve 15 temsilciliğimizle birlikte istihdam seferberliği için var gücümüzle çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Kıran, iş dünyasının her temsilcisinin yeni bir istihdamının, "Türkiye'nin geleceğine yatırım yapmak" anlamına geldiğini kaydederek, ülkenin kendine güvenenleri hiçbir zaman yanıltmadığını vurguladı.

Dünün en çok kazananlarının Türkiye'ye yatırım yapanların, Türkiye'de istihdam sağlayanların olduğunu aktaran Kıran, "Yarının en çok kazananları da bugün Türkiye'ye yatırım yapanlar, insanımıza istihdam sağlayanlar olacak. Bu topraklarda, bu ülkenin denizlerinde bereket var, umut var. Burada iş var, burada aş var, burada gelecek var diyoruz." değerlendirmelerinde bulundu.




Kaynak: TimeTürk
Eklenme tarihi: 08.03.2019




Share |




YORUMLARINIZ


Ihanet
Tamer kıran degilmiki kıran denizcilige in sahibi kıran denizcilik degilmiki türk personel calıştırmak yerine yabancı personel çalıştıran başka söze gerek varmı.

Yazan: Murat Duran - 12.03.2019 14:05:17




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MERYEM ANA Deniz ..
 DERIN Denizcilik
 ONURHAN Denizcili..
 NARAL Denizcilik
 KINAY Denizcilik
 ÖZKIRAÇ Ltd.
 LARA Denizcilik T..
 DENAŞ Deniz Nakli..
 ONEY Denizcilik G..
 ATLAS Gemicilik v..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim