Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İkinci Dünya Savaşı’nda batan uçak gemisinin kalıntıları bulundu
İkinci Dünya Savaşı’nda Japon denizaltı saldırıları sonucunda Solomon Adası açıklarında batan "USS Wasp" uçak gemisinin kalıntıları keşfedildi.

İkinci Dünya Savaşı, uçakların ve uçak gemilerinin ne kadar etkili olduklarını gösteren bir savaş olarak tarihe geşti. Savaşın gemileri kendi başlarına birer efsane konumuna yöneldi. Bu gemilerin en meşhuru Yamato olsa da USS Wasp da meraklıları arasında oldukça popüler bir gemi. 1940’da denizlere açılan gemi, 1942’de batırılmıştı.



Araştırma gemisi Petrel, son dönemde bu bölgede araştırmalar yapıyordu. Petrel kaşifleri, Wasp’ın kalıntılarını Avustralya ve Yeni Zelanda arasında bir yerde, yüzeyden 4.2 kilometre aşağıda buldular. Böylece gemi ve ekibinin bulduğu gemilere bir yenisi eklenmiş oldu.

Keşif ekibinin daha önce bulduğu gemiler arasında USS Juneau, USS Ward, USS Lexington, USS Helena ve USS Indianapolis bulunuyordu. Şubat başında da bir başka uçak gemisi olan USS Hornet’in kalıntıları bulunmuştu.

Şu anda ABD donanmasında yer alan USS Wasp gemisinin kaptanı Colby Howard, Wasp denizcilerinden, özellikle de özgürlüklerini bedelini canıyla ödeyen denizcilerden minnetar olduklarını söyledi.



USS Wasp, 15 Eylül 1942’de Solomon Adaları açıklarında gerçekleşen bir Japon denizaltı saldırısında batmıştı. Geminin aldığı ağır darbelerden sonra kaptan geminin terk edilmesi emrini vermişti. USS Wasp’ın tamamen batması ise 8 saat sürmüştü. Saldırıda 176 denizci hayatını kaybederken 366 kişi de yaralanmıştı. Toplam mürettebat ise 2162 kişiydi.

Petrel ekibi, Paul Allen tarafından kurulmuştu. Allen’in tek şartı, tarihi batıkların savaş mezarlığı olarak değerlendirilmesi ve yerlerinin gizli kalmasıydı. Batıkların tam konumu yalnızca hükümetler ve müzelerle paylaşılıyor. Pertel, 6 kilometre derinliğe kadar inebilen otonom bir su altı cihazına sahip. Gemide ayrıca başka gemilerde bulunmayan teknolojiler de kullanılıyor.






Kaynak: webtekno
Eklenme tarihi: 15.03.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ONURSAN
 FAAL Denizcilik
 PASİFİK Gemi Onar..
 KAMAN Denizcilik ..
 ALATURKA Cruises
 ROYALMAR Denizcil..
 TEAM SHIP Crew
 ADATEPE Denizcili..
 ATLAS Gemicilik v..
 SDS Denizcilik ve..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim