Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
''Yakamoz: Deniz ve Kadın Sempozyumu'' büyük ses getirdi
8 Mart 2019 Dünya Kadınlar Günü'nde Türk denizcilik sektörünün çeşitli alanlarında çalışan kadınlar bu yıl üçüncü defa Yakamoz: Deniz ve Kadın Sempozyumu çatısı altında Transbosphor ana sponsorluğunda, Ataşehir Grand Sheraton Otel’de bir araya geldi.

TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası tarafından 2016’dan bu yana her yıl geleneksel hale getirilerek kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, bu yıl da artık bir marka haline gelen “Yakamoz: Deniz ve Kadın Sempozyumu” çatısı altında sektörün her alanından kadını bir araya getirerek eşsiz bir organizasyona imza attı.



Kadın İstihdamı ve Projeleriyle Fark Yaratan Şirketlere Ödüller Verildi

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da sempozyumda Türk denizcilik sektörüne hizmet veren gemi ve kara işletmelerinde en fazla kadın istihdam eden, kadınlara yönetici pozisyonu sağlayan, destekleyen ve kadınlarla ilgili sosyal sorumluluk projelerine imza atan şirketlere özel ödüller verildi. Bu firmalar, Yasa Holding, Turkon Holding, Mesco International Forwarding ve Aygaz A.Ş. olarak belirlendi. TMMOB GEMİMO tarafından hazırlanan istatistiki bir çalışma ile kadın istihdam politikası kriterlerine göre belirlenen ödüller bu yıl da sempozyumda sahiplerini buldu. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da sempozyum sunuculuğunu denize ve denizciliğe gönül vermiş ünlü sunucu Savaş Karakaş üstlendi.

Denizcilik Sektörünün Tek ve En Büyük Kadın Organizasyonu

Şu ana kadar toplamda 2500’den fazla sektör temsilcisini bir araya getiren Yakamoz organizasyonu, bu yıl uluslararası alanda başarılı kadın denizcileri de ağırladı. Bu yılın en önemli uluslararası ismi Hindistan kıyılarında teknesi batan balıkçıları kurtararak üstün bir soğukkanlılık ve cesaret örneği gösteren ve Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından “Denizde Cesaret” ödülüne layık görülen Hindistan’ın ilk kadın tanker kaptanı Radhika Menon ve WISTA International Başkanı Despina Theodosiou’nun çağrılı konuşmacılar arasında yer almasıydı. TMMOB 45. Dönem Kadın Çalışma Grubu Başkanı Müh. Meliha Işık Gürbulak da mühendislik alanında kadın olmak ve TMMOB kadın faaliyetleri hakkında değerli bilgiler verdi.

8 Kadın ve İlham Veren Başarı Hikayeleri !

Sempozyumda iki ana oturum ve bir inovasyon-girişimcilik atölyesi gerçekleşti. Oturum konuşmaları Med Marine Holding Genel Müdür Baş Yardımcısı Yıldız Bozkurt’un başarılı sunumuyla başlayarak, Class NKK Surveyor’ü Müh. Filiz Aktaş ve OTTOMAR Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Zuhal Can’ın denizcilik sektöründeki başarı hikayeleriyle devam etti. II. Oturum, Willis Towers Watson’ın Hukuk Danışmanı ve Deniz Avukatı Benedicte Ple Fransa’dan Türkiye’ye uzanan ilgi çekici başarı hikayesiyle başlayarak, Matesis Marine firmasının kurucu ortağı Müh. Sinem Dedetaş ile devam etti. Son olarak Cofco International Supramax Operasyon Direktörü Kapt. Aylin Coşkun gemide kadın olmayı ve yaşadığı zorlukları nasıl atlattığına dair ilham verici konuşmasıyla son oturumda yerini aldı. Tüm konuşmacıların başarı hikayeleri katılımcılar tarafından büyük bir coşku ve merakla izlendi. Son olarak Ambiesense firmasının kurucu-ortağı Prof. Dr. Ayşe Göker ve Acemweb kurucu-ortağı Müh. İpek Ertem denizcilik sektöründe girişimcilik ve inovasyon ile ilgili interaktif bir atölye gerçekleştirdiler. Denizcilik alanında kadın girişimci olmayı destekleyen fikirlerin tartışıldığı atölye çalışmasında fikri olan kişiler yeni bir marka yaratıp kendi web sitelerini bile tasarladılar.

Sektörden 19 Firma ve Kuruluş Destekledi !

Sempozyum her sene olduğu gibi bu yıl da Transbosphor Denizcilik ana sponsorluğunda gerçekleşirken. İMEAK Deniz Ticaret Odası da altın sponsor olarak yer aldı. Desteklerini her yıl olduğu gibi esirgemeyen Esenyel Partners, İnce Denizcilik, MCE Kargo, Med Marine Holding ve Statü Denizcilik gümüş sponsor olarak destek verdi. Bronz sponsor olarak destekleyen firmalar ise Ambiesense, Ata Offshore Services, Elmacıoğlu Hukuk Bürosu, GİSBİR, Lucent Denizcilik, Nippon Paint Marine, Nur Gemicilik, OKT Denizcilik, Onursan Denizcilik, Pearl Naval Denizcilik, Türk P&I ve Vela Denizcilik idi.

Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün 2019 Yılı Teması: “Denizde Kadın”

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından da 2019 yılının temasının “Denizde Kadın” olarak belirlenmesi, Yakamoz Sempozyumu’nun uluslararası alanda da ne denli değerli olduğunu gösteriyor. Tüm dünyada ses getiren sempozyum yerli ve yabancı basın organlarından da canlı olarak yayınlanarak dünyanın dört bir tarafına sesini duyurdu. Bu da Türk denizcilik sektöründeki kadınların dünyaya örnek olacak başarı hikayelerinin uluslararası alanda da ses getirmesi açısından oldukça önem arz ediyor.





Kaynak: Virahaber
Eklenme tarihi: 15.03.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LCM ROTA Denizcil..
 İSTANBUL DENİZCİL..
 YAKAMOZ Denizcili..
 KARADENİZ Ro-Ro T..
 ALFA tanker & ACM..
 SAHA Ltd.
 ESENKIYI Denizcil..
 TEB Denizcilik
 UMDE Denizcilik
 AKIN AKSU Yat
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim