Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
‘Boat Show’ fuarlarının tarih çatışması önlenmeli
Viaport Marina Tuzla ve Boat Show Eurasia’da iki fuarcılık şirketinin anlaşmazlığı sonucu arka arkaya gelen fuarlar üretici firmalar ile mümessil firmalar arasında bölünme yarattı.

Şubat ayı ile birlikte İstanbul’da deniz tutkunlarını heyecanlandıran ‘Boat Show’ fuarları rüzgarı esti. Viaport Marina Tuzla’da 16-25 Şubat’ta Boat Show Eurasia ve Atatürk Havalimanı yanındaki fuar merkezinde 23 Şubat-03 Mart tarihleri arasında düzenlenen CNR Avrasya Boat Show denizin son teknolojilerini gözler önüne serdi.

Ancak iki fuarcılık şirketinin anlaşmazlığı sonucu arka arkaya gelen fuarlar üretici firmalar ile mümessil firmalar arasında bölünme yarattı. Firmalar artık bu işin kontrol altına alınmasını ve Türkiye’de ayne içerikte fuarların birbiriyle çatışan tarihlerde yapılmasının engellenmesi gerektiğini söylediler. Bu gibi çatışmaların hem fuar şirketlerine, hem de Türkiye ekonomisine zarar verdiğini belirttiler.



YENİ BİR FUAR TAKVİMİ OLUŞTURULMALIDIR

Turkiyeturizm.com’un deneyimli denizcilik yazarı Kaan Karaelmas, denizcilik fuarları için katılımcılarla yaptığı göreşmelerde herkesin ‘Çatışmayı önlemek için yeni bir fuar takvimi oluşturması” görüşünde olduğunu öğrendi.

Geçtiğimiz yıllarda Yeşilköy’de tek fuar yapılırken sektöre faydalı ve ekonomi adına verimli olduğunu hatırlatanlar “Yurtdışından ve yurtiçinden denizci camiası bir araya geliyor ve daha iyi işbirlikleri kuruluyordu. Fuarın tek fuar haline getirilmesi veya ayni tarihlerde iki fuar yapılmasının engellenmesi, yeni bir takvim oluşturulmasının ülkemiz için daha hayırlı olacaktır” dediler.



DENİZLERE YATIRIM YAPMAKTAN KORKMAYIN

Boat Show fuar çadırının 2. holde hazırlanan seminer bölümünde Türk P&I katkıları ile Türk denizciliğine bakış paneli düzenlendi. Panelde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan ile Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Türk P&I Genel Müdürü Ufuk Teker ve Ulaştırma ve Alt Yapı Bakan Yardımcısı Selim Dursun konuşmacı olarak yer aldığı panelde sigortacılığın önemini ve denizlere yatırım yapmak isteyenlerin korkmasına gerek olmadığı vurgulandı. Naviga Yazarlarından Ekrem İnözü de Anouk yelkenlisiyle dünyayı seyahatleri detaylarını sohbet eşliğinde katılımcılar ile paylaşıp, ‘’Dünya varmış 2 kitabını satın alan okuyuculara imzaladı.

YEŞİLKÖY’DE CNR AVRASYA BOAT SHOW

Atatürk Havalimanı yanındaki fuar merkezindeki CNR Avrasya Boat Show yetkilisi yapmış , aralarında Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya , Almanya gibi önemli ülkeler ile toplamda 40 ‘ı aşkın ülkeden profesyonel ziyaretçiler beklendiğini, Özellikle Orta Doğu , Körfez ve Kuzey Afrika ülkelerinin fuara yoğun ilgi göstermesini beklediklerini, 2018 yılı ziyaretçi sayısı 67 bin küsur dolayında gerçekleştiği ve bu sene ziyaretçi sayısında yüzde 30 oranında bir artış hedeflendiğini söyledi.



TÜRKİYE’DE 854 KİŞİYE BİR TEKNE

Açılış konuşmalarında Dentur Yönetim Başkanı Alparslan Sirkecioğlu, Boat Show un bir kültürün fuarı olduğunu , denizin ve denizciliğin bir kültür ve tutku olduğunu söyleyerek ‘’Norveç te 7 kişiye , Türkiye de 854 kişiye bir tekne düşüyor ‘’ dedi.Fuarda 1500 markayı, 85 bin metrekarelik alanda 400’ü aşkın motor yat ve yelkenliler, olta başta olmak üzere amatör balıkçılık malzemeleri, deniz tekstil ürünleri, dalgıç malzemeleri, şişme bot, jet ski gibi sektörüne ait tüm aksesuar ve ekipmanlar da ziyaretçilerin beğenilerine sunuldu.İBB DENIZ HIZMETLERI KATILDIFuarda ilk defa İBB Deniz Hizmetleri Müdürlüğü, tamamen yerli, üretim olan deniz malzeme teknesini ilk kez bu fuarda sergiledi. Yelken kulüplerine, marin konseptli giysi firmalarına, charter ve broker kuruluşlarına denize gönül verenler büyük ilgi gösterdiler.



FORMULA, FUARIN GÖZDESİ OLDU

Fuara yenilik olarak getirilen ve ve dikkat çeken ‘’Formula‘’ markasının teknesi olmuştur. Formula’nın, fuarda sergilenen 350 SS modeli haricinde Sun Sport Serisi, konfor odaklı PC (Performance Cruiser) Serisi, hız tutkunarının tercihi FasTech 382, baş kısmında oturma grubu sunan BR (Bowrider), buna ilave olarak kabin de sunan CBR (Crossover Bowrider), Offshore tekne zevki yaşatan yepyeni SSC (Super Sport Crossover) Serisi, Amerikan Balıkçı tekne sevenlerin yeni gözdesi ASC (All Sport Crossover) gibi 24 feet’ten başlayıp 45 feet boyundaki 45 Yacht’a uzanan onlarca modeli bulunuyor.Formula’nın seçkin tasarımcısı John Adams imzasını taşıyan ve mükemmel bir işçilik ve malzeme birleşimini her modelinde göreceğiniz yüksek performanslı Formula’lardan mutlaka birinin kalbinizi çalacağını düşünüyoruz. Teknenin dış renklerini ve grafik desenini olduğu gibi, döşemelerin rengini, fitillerini, kabinde deri döşeme rengini, perde, yastık kılıfları kumaşlarını, tezgah, zemin ve mobilya rengini seçenekler arasından tamamen size özel hale getirebilmek mümkündür.


DENİZ BİLGİNLERİ, FOTOĞRAFLAR, KİTAPLAR, YAZARLAR BULUŞTU

Akdeniz, Karayipler ve ABD nin doğu yakasındaki nehir ve kanalları dolaşıp, iki kez Atlantik okyanusu geçen ve bu seyirleri esnasında 25 gün kara yüzü görmeden denizde yaşayan Hülya Leigh deyimini fuar ziyaretçileri ile paylaştı. Deniz Biyoloğu, Yazar, Doğu Akdeniz bölgesine dair en zengin su altı fotoğraf ve video stok arşivine sahip su altı Fotoğrafçısı Mert Gökalp de fuarda deniz severler ile buluştu.Özellikle Yunanistan ve Türkiye kıyıları ele alan rehber kitapların yazarı Rod Heikell ve eşi Lucinda Heikell, Gezgin Korsan platformunun davetlisi olarak istanbula gelerek bir fuarda bir söyleşi gerçekleştirip deniz tutkunlarının sorularını cevapladı.



Kaynak: Türkiyeturizm
Eklenme tarihi: 12.04.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALASONYA Denizcil..
 YAĞMUR Deniz Tasi..
 PEARL NAVAL
 HABAŞ Petrol Ürün..
 TUBA Denizcilik
 SEA JOGGERS
 CANBAZ Denizcilik
 BAŞARANLAR Su Ürü..
 SELAY Shipping
 ALCOR Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim