Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
TCG Anadolu’da yangın çıktı !
Kamuoyu tarafından ‘uçak gemisi’ olarak adlandırılan ve Sedef Tersaneleri’nde inşaası süren TCG Anadolu Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi’nde dün gece yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, çok sayıda araçla yangına müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın büyümeden kontrol altına alındı.



Yangın nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa karşı, ambulanslar da olay yerinde hazır bekletildi. Yangının çıktığı geminin depo bölümündeki soğutma çalışmaları tamamlandı.

İZOLASYON MALZEMELERİ YANDI

Kokpit.aero’nun edindiği bilgiye göre, yangın ön taraftaki izolasyon malzemelerinin alev alması ile başladı. Gemide az miktarda hasar oldu. Bu hasarın hızla giderilmesi ve programda gecikme olmaması için çalışmalar başlatıldı.

UZUNLUĞU 225 METRE

Toplam 225 metre uzunluğunda tasarlanan TCG Anadolu, pek çok açıdan ilkleri barındıracak. Savaş helikopterleri ve savaş uçakları için yeniden dizayn edilen pisti, 12 derecelik eğimle daha elverişli hale getirildi. Böylece gemiye F35B sınıfı, 5. Nesil av ve bombardıman uçakları da inebilecek.

Toplam 8 gelişmiş savaş helikopterini taşıyabilecek gemi, Ege, Karadeniz ve Akdeniz harekat alanlarında ve gerektiğinde Hint Okyanusu ve Atlantik Okyanusu’nda kullanılabilecek.

2021’DE HİZMETE GİRMESİ HEDEFLENİYOR

Halen çalışmaları Sedef Tersaneleri tarafından gerçekleştirilen geminin 2021’de Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda hizmete girmesi hedefleniyor. Çok Amaçlı Amfibi Hücum Gemisi olarak kullanılması planlanan TCG Anadolu, 1 amfibi taburunu normalde gerekli olan iletişim, muharebe ve destek araçlarına ihtiyaç duymadan istenilen bölgeye çıkartabilecek.

700 kişilik amfibi gücünün yanısıra toplamda bin 400 kişinin aynı anda bulunabileceği gemi, 8 deniz çıkarma aracını taşıyabiliyor. Gemi tek başına önemli bir askeri gücü binlerce kilometre uzağa taşıyabilecek. TCG Anadolu bünyesinde, ameliyathane, diş tedavi üniteleri ve yoğun bakım ile enfeksiyon odalarının da bulunduğu en az 30 yatak kapasiteli askeri Hastane de barındıracak.





Kaynak: kokpit.aero
Eklenme tarihi: 30.04.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MERİÇOĞLI-1 Yat I..
 DENİZ-AY Denizcil..
 KAPTANOĞLU Denizc..
 RTS Denizcilik Sa..
 DOLFİN Denizcilik..
 EGE BİRLİK Taşıma..
 EGE Sualtı Gemici..
 TURGUT REİS Deniz..
 AVŞA Denizcilik İ..
 PASİFİK Gemi Onar..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim