Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Amiral gemisi 2021’de denizde
Tamamlandığında Türk donanmasına büyük güç katacak olan amiral gemisi TCG Anadolu, Savunma Sanayii Fuarı’nda büyük ilgi gördü. Gemi, planlanandan bir yıl önce denizle buluşacak.



Donanmamızın amiral gemisi olması hedefiyle “çok amaçlı amfibi hücum gemisi” olarak tasarlanan TCG Anadolu’nun maketi, İDEF 2019 Savunma Sanayii Fuarı’nda büyük ilgi çekti. 2021 yılında donanmaya teslim edilmesi beklenen TCG Anadolu’nun halat kısmında çıkan yangının takvimi etkilemeyeceğini söyleyen Sedef Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, “2020 sonunda ya da 2021 başında yani planlanandan bir yıl önce donanmamıza teslim edeceğiz” dedi. Donanmaya katıldığında Türkiye’nin en büyük ve donanımlı savaş gemisi özelliğini kazanacak olan TCG Anadolu’nun inşası Tuzla’da devam ediyor.



6 adet F-35 taşıyacak

L 400 borda numaralı geminin, 2021 yılında Türk Deniz Kuvvetleri’ne teslim edilmesi bekleniyor. Gemide, sekiz adet deniz çıkarma gemisinin yanı sıra 13 tank, 16 helikopter ve altı adet F-35B savaş uçağını taşıması planlanıyor. Tuzla’daki Sedef Gemi Tersanesi’nde yapımı süren TCG Anadolu’nun, planlanandan önce bitirildiğini söyleyen Metin Kalkavan, maketin önünde görüşlerini Milliyet ile paylaştı.

Kaba inşaatı 2 yılda bitti

Geminin ilk kaynağının 30 Nisan 2016’da yapıldığını söyleyen Kalkavan, “Tam iki yıl sonra kaba inşaatı bitmiş şekilde gövdesini tamamladık. Bir ay içinde deniz testlerini yapmaya başlayacağız. Yani TCG Anadolu yakın tarihte yüzecek. Çünkü üzerine ekipman, mühimmat, savaş araçları ve silah donanımı konuldukça ağırlaşacak. Deniz testleri için baş kasara bölümünde halatlar bulunuyordu. Kaynak yapılırken sıçrayan bir kıvılcım halat mahallinde 3-4 saat sonra yangına neden oldu. Geminin karinasına ya da gövdesine hiç zarar gelmedi” dedi. Kalkavan, “2020 sonunda ya da 2021 başında yani planlanandan bir yıl önce donanmamıza teslim edeceğiz. Ülkemizin savunma sanayinde elde ettiği başarı TCG Anadolu ile taçlanacak” diye konuştu.

Komutan, yabancı amirallere anlattı

TCG Anadolu’nun yanı sıra TCG Alemdar, TCG Işın, TCG Akın, TCG Bayraktar, TCG Sancaktar gibi yerli mühendisliğin ürünü olan gemilerin modelleri Savunma Sanayii Fuarı’nın ilgi çeken görüntülerini oluşturdu. Pek çok ülkeyi temsil eden amirallerin ziyaret ettiği TAİS Tersaneler Grubu standında Türk Deniz Kuvvetleri’ni Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu (fotoğrafta sağdan ikinci) temsil etti. Koramiral Tatlıoğlu, fuarı gezen yabancı amirallerin ilgiyle incelediği TCG Anadolu hakkında maketi üzerinden bilgi verdi.

28 bin tonluk dev: Anadolu

232 metre boyunda 38 metre genişliğinde inşa edilen TCG Anadolu, milli kuruluşumuz Türk Loydu tarafından klaslandırılacak. Tam savaş yüküyle 28 bin tona ulaşacak savaş gemisi, ortalama 40 bin tonluk uçak gemilerine en yakın tonajdaki savaş unsurumuz olacak. Denizden yüksekliği 58 metre olması planlanan gemi, 5 bin 500 metrekarelik güvertesi, 12 derece eğimli fırlatma rampası ve 8 bin KW enerji üreten beş makinesi ile saatte 21 knots (39 km) hıza erişebilecek. 350 kişilik kalıcı mürettebatının yanı sıra 700 kişilik bir amfibi taburu, uçak, helikopter ve zırhlıların personelleriyle birlikte bin 400 kişinin aynı anda görev yapabileceği bir askeri birlik düzeyinde görev yapacak.

Tek başına önemli bir askeri gücü binlerce kilometre uzağa taşıyabilecek şekilde için tasarlanan TCG Anadolu; dört adet Mekanize Çıkarma Aracı (LCM), iki adet Hava Yastıklı Çıkarma Aracı (LCAC), iki adet Personel Çıkarma Aracı (LCVP), iki insansız hava aracı, sekiz orta yüklü helikopter, dört atak helikopteri, iki seahawk genel maksat helikopterinin yanı sıra altı adet Lockheed Martin F35B savaş uçağını taşıyabilecek. Operasyonun içeriğine göre gemideki dikey iniş yapabilen F35B savaş uçaklarını sayısı artırılabilecek. Gemide, 50 hastane personeli ile yoğun bakım ünitesinin de olduğu bir hastane hizmeti verebiliyor.

Kendisini savunması için iki Phanax silahı ile savunma füzeleri bulunurken, Ege, Karadeniz ve Akdeniz dışında gidebilirken gerektiğinde Hint Okyanusu ve Atlas Okyanusu’nda (Batı Afrika) göreve gidebilecek. Gece ve gündüz operasyon yapabilecek yetenekteki çok maksatlı amfibi hücum gemisinde göreve göre konuşlandırılacak kara kuvvetleri, hava kuvvetleri ve amfibi birlik komuta kontrol sistemleri, NATO Harp Karargahı sistemleri bulunacak. Silah sistemleri ASELSAN ve HAVELSAN tarafından yapılacak gemi, insani yardım için 5 bin kişiyi tahliye edebilecek.

**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;
- Yangın çıkan gemideki son durum
- TCG Anadolu’da yangın çıktı !





Kaynak: Milliyet (Gökhan Karakaş)
Eklenme tarihi: 02.05.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ORSA Tanker İşlet..
 KALYONCU Denizcil..
 ISKOMARINE Denizc..
 LİDER Gemi
 UMDE Denizcilik
 FORSA Uluslararas..
 AE Medya Turizm İ..
 ERS Denizcilik
 ÇETİNKAYA Denizci..
 F.ÖMEROĞLU Ltd Şt..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim