Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
AB'den Türkiye'ye sondaj yaptırımı sinyali
Türkiye’nin sondaj çalışmaları için Kıbrıs açıklarına bir gemi daha göndermesinin ardından Avrupa Birliği, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’yle (GKRY) dayanışma için Ankara’ya yönelik ‘yaptırım’ önerilerini masaya yatırmaya hazırlanıyor. AB Komisyonu, Türkiye’ye karşı uygulanabilecek önlemlere ilişkin bir liste hazırladı.

Komisyon, sondaj çalışmalarının devam etmesi halinde son dönemde Türkiye ile gerçekleştirilen tek somut faaliyet olan üst düzey siyasi diyalog toplantılarını askıya almayı, üyelik sürecine destek amaçlı fonlarda yeni bir kesintiye gidilmesini ve Avrupa Yatırım Bankası kredilerinin sınırlandırılmasını olası yaptırımlar arasında görüyor.

AB liderlerinin talebi üzerine hazırlanan listede yer alan unsurların üye ülkeler tarafından bugün Daimi Temsilciler Komitesi’nde (Coreper) ele alınması bekleniyor. Üye ülkeler arasında Türkiye’ye yaptırım konusunda uzlaşı olmasa da Ankara’nın geri adım atmaması ve GKRY’ye destek olunması gerekliliği bazı önlemlerin devreye sokulmasını kaçınılmaz kılabilir. Coreper’de uzlaşıya varılması halinde konunun bakanlar düzeyinde ele alınma ihtimali yüksek.
Hürriyet

***********

Mısır ile Fransa’dan Türkiye’ye ‘Kıbrıs’ uyarısı

Türkiye’nin, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin tek taraflı ilan ettiği münhasır ekonomik bölgeye (MEB) sondaj keşif çalışmalarını yapmak üzere ikinci gemi göndermesini değerlendiren Mısır ile Fransa, bu yöndeki adımların bölgesel istikrarı tehdit ettiğini belirttiler.

Mısır Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Kahire, Doğu Akdeniz’de gerilime yol açabilecek tek taraflı kararlar almaya devam eden Türkiye’nin Kıbrıs yakınlarında jeolojik keşif çalışmaları yapma niyetinden dolayı endişe duyuyor” dendi.

Kahire, Ankara’ya “durumu kötüleştirmeme ve uluslararası hukuka saygı duyma” çağrısında bulundu.

Eş zamanlı olarak Fransa Dışişleri Bakanlığı’ndan da benzer bir açıklama geldi.

Deniz hukukuna uyma konusundaki güçlü bağlılıklarını ve egemenliğine saygı gösterilmesi gereken Kıbrıs’la dayanışmalarını hatırlatan Fransa Dışişleri Bakanlığı, “Türkiye’yi, hukuka aykırı olan ve bölgesel istikrarı tehdit eden her türlü eylemlerden kaçınmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.
sputniknews

***********

Rusya'nın tepkisi: Endişeliyiz

Türkiye, doğalgaz sondaj çalışmaları kapsamında Kıbrıs açıklarına Fatih sondaj gemisinin ardından ikincisi gemi Yavuz'u da gönderince Rusya'dan endişe mesajı geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın yazılı açıklamasında, “Jeolojik araştırma için Kıbrıs'ın münhasır ekonomik bölgesine yeni bir Türk gemisinin daha girdiğine dair haberlerden dolayı bölgedeki gelişmeleri endişeyle izliyoruz” denildi.

Rus Dışişleri Bakanlığı, “Kıbrıs'ın egemenliğinin ihlal edilmesinin, Kıbrıs sorununun kalıcı, uygulanabilir ve adil bir şekilde çözülmesine engel olmaktan başka bir sonucunun olabileceğine inanmıyoruz” ifadelerini kullandı. “Tüm taraflara Doğu Akdeniz'de kriz ihtimalini artıracak adımlardan kaçınma ve itidalli hareket etme” çağrısı yapan Rusya, söz konusu tarafları “her türlü anlaşmazlığı diyalog ve birbirinin çıkarına saygı göstererek çözmeye” davet etti.
olay.com.tr



Eklenme tarihi: 10.07.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 UND RORO İşletmel..
 ALERİA Denizcilik..
 MOBYDİCK Yat
 CM Denizcilik San..
 İDÇ Denizcilik
 AKDENİZ Ro-Ro Den..
 TGS Shipping Serv..
 NOVA Shipping
 MARMARA RoRo
 APEKS Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim