Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Özata Tersanesi, Norveç'e üç gemi daha inşa edecek
Özata Tersanesi, Norveçli armatörler ile üç farklı balıkçı gemisi kontratı imzaladı. İlk kontrat NYE RADEK AS isimli şirket ile, İkinci kontrat ise VEA AS isimli şirket ile son kontrat ise VIDJENES AS isimli şirketle imzalandı.



Özata Tersanesi, Norveçli armatörler ile üç farklı balıkçı gemisi kontratı imzaladı. İlk kontrat 30 Mayıs 2019 tarihinde NYE RADEK AS isimli şirket ile imzalandı. 48.6 metre uzunluğa ve 12,6 metre genişliğe sahip olan balıkçı gemisinin 2021 yılının üçüncü çeyreğinde teslim edilmesi planlanıyor. Kongsberg Maritime CM tarafından tasarlanan RADEK isimli gemi, Norveç bayraklı olacak ve derin deniz balıkçılığı yapacak.



İkinci kontrat ise VEA AS isimli şirket ile 12 Temmuz 2019 günü imzalandı. 67.6 metre uzunluğundaki, orta su balıkçılığı yapacak olan geminin tasarımı, Sawicon AS’a ait. VEA isimli balıkçı gemisinin 2021 yılının üçüncü çeyreğinde teslim edilmesi planlanıyor. DNV-GL tarafından klaslandırılacak geminin inşaatında Norveçli gözetmenler görev yapacak.



Bir diğer kontrat ise 16 Temmuz 2019 tarihinde VIDJENES AS isimli şirketle imzalandı. Julie Pauline isimli 44 metre uzunluğundaki balıkçı gemisinin tasarımı SEACON AS tarafından yapıldı. Genişliği 9,5 metre olan balıkçı gemisinin ana güverteye kadar derinliği 4,3 metre. Norveç bayraklı olacak ve derin deniz balıkçılığı yapacak olan Julie Pauline için teslim tarihi 2021 yılının ikinci çeyreği olarak belirtiliyor.

Özata Tersanesi’nde günümüze kadar inşa edilmiş her geminin ayrı nitelikleri olması dolayısıyla; armatörlerin isteklerinin farklı olduğu, standartların dışında olan balıkçı gemileri bulunan Norveç pazarına yönelmek tersane yönetimi tarafından atılmış stratejik bir adımdı. Böylece daha da gelişmeyi amaçlayan tersane, her projede olduğu gibi, bu projede de güvenlik ve kaliteyi ön planda tutuyor.





Kaynak: Virahaber
Eklenme tarihi: 05.08.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DENİZ-AY Denizcil..
 EMRE Denizcilik
 CİHAN Gemi Elektr..
 URANUS Denizcilik
 GULET POINT Yacht..
 ALUNA ESTATES S.A
 DİPMAR Gemi Kurta..
 EMSAN Denizcilik ..
 PACMAR Denizcilik..
 SEA PARTNER Inc.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim