Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Mart 2024
Haber
Anket
Erciş'te Amatör denizci belgesi alabilmek için ter döktüler
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tatvan Liman Başkanlığı ile Erciş Gençlik Merkezi Müdürlüğünün ortaklaşa geçekleştirdikleri ‘Amatör Denizci Belgesi’ eğitim ve sınavına geren 100 kişi ehliyet almak için ter döktü.

Erciş Gençlik Merkezi hizmet binasında yapılan eğitim ve sınava 100 kişi katıldı. Sınav öncesi açıklamalarda bulunan Tatvan Liman Başkanı Abdurrahman Aki, daha önce Erciş’te düzenledikleri sınavda 350 kişinin ehliyet almaya hak kazandığını belirterek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 2023 yılına kadar ülke genelinde 1 milyon vatandaşa denizcilik kültürünü aşılamak ve denizci millet, denizci ülke hedefine ulaşmak için teorik ve uygulamalı eğitim verdiklerini söyledi. Yapılacak sınavın ardından dereceye girenlere amatör denizci belgesi vereceklerini de ifade eden Aki, Erciş Gençlik Müdürlüğüne teşekkürlerini ileterek, “Uluslararası geçerliliği olan bir belgeyi veriyoruz. Sorumluluk alanımızda bulanan yerleşim yerlerinde başlangıcından bugüne kadar yaklaşık 3 bin 600’e yakın vatandaşımıza amatör denizci belgesi verdik. Bölgemizdeki hedefimiz 10 bin vatandaşımıza ulaşmaktır. Bakanımızın göstermiş olduğu hedefe 2023 yılına kadar inşallah ulaşacağız" dedi.

Erciş Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Arif Taşdemir ise, bölge halkı olarak Van Gölü’nden yeterince faydalanamadıklarını belirterek, "Maalesef Van Gölü’nde istenilen düzeyde tekne, yat ve benzeri şeyleri göremiyoruz. Bu da, bir eksiklik olarak görülmektedir. Cumhurbaşkanımızın "’Bir milyon amatör denizci yetiştirin’ talimatı üzerine Erciş Gençlik Merkezi olarak Tatvan Liman Başkanlığı işbirliği içerisinde daha önce açtığımız amatör denizci eğitim ve belgesinin ikincisini gerçekleştirdik. 350 vatandaşımız daha önce belge almaya hak kazanmıştı. Bugün de 100 vatandaşımız eğitim ve sınavın ardından başarılı olanlar belge almaya hak kazanacaklardır. Bu meyanda Tatvan Liman Başkanımıza ve ekibine ilçe halkı ve Erciş Gençlik Merkezi adına teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Tatvan Liman Başkanlığı Uzak Yol Gemi Kaptanı Özgür Şahinoğlu tarafından verilen eğitimin ardından, 100 kişi yazılı sınava tabi tutuldu. Sınavda başarılı olanlara amatör denizci ehliyetlerinin önümüzdeki günlerde verileceği kaydedildi.



Kaynak: Yeniakit
Eklenme tarihi: 19.08.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EMRE Denizcilik
 MUMCUOGLU Gemicil..
 SARP Yat İmalat S..
 İSTANBUL MARİNE P..
 EGE KUMANYA
 SAHA Ltd.
 BURTRANS Shipping
 ATAK Holding
 FENER Denizcilik
 ABC SHIPSTORE D..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim