Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Zonguldak Limanı'nda ÖTV'siz yakıt sorunu
Türkiye Taşkömürü Kurumu tarafından işletilen Zonguldak Limanına petrol ofisi istasyonu kurulması için çıkartılan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi Zonguldak Belediyesine takıldı.

TTK’ya ait limana yurtdışından gelen Roro seferleri aracılığıyla ihraç malı taşıyan TIR’lara motorin tesliminde özel tüketim vergisi ve katma değer vergisi istisnasının uygulanmasını öngören kararname, Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu’nun imzasıyla onaylanarak Resmi Gazetede yayımlandı. Aralarında Zonguldak Limanının da bulunduğu sınır kapılarının tamamında sorun yaşanmazken, Zonguldak Belediyesi imar tadilatı yapılmadan akaryakıt istasyonu açılanmayacağı gerekçesiyle ÖTV ve KDV’siz pompa istasyonu istasyonuna ruhsat vermedi.



CENK DENİZCİLİK ÇEKİLİYOR!

Öte yandan Zonguldak Limanına Roro seferi yapan Cenk Denizcilik firması ÖTV ve KDV indirimi uygulanacak olan pompa istasyonuna ruhsat verilmediği taktirde Zonguldak’dan çekilmeye hazırlanıyor. Zonguldak’a sefer yapan nakliye firmalarının indirimli mazot alamadıkları için başka limanları tercih ettiği, bu nedenle Cenk Denizcilik A.Ş.’nin son bir yılda 1 milyon lira zarar ettiği öğrenildi. Karasu, Ereğli ve Eren Limanlarında indirimli mazot istasyonu bulunmasına rağmen Zonguldak Limanı’nda olmayışı ilimize hat koymak isteyen Roro firmalarını da başka limanlara yönlendiriyor.

CUMA GÜNÜ ZONGULDAK’A GELİYORLAR

Zonguldak esnafı ve TTK açışından milyonlarca maddi kayıp anlamına gelen karardan Zonguldak Belediyesi geri adım atmazsa Cenk Denizcilik halen sefer yapan 2 gemisini Zonguldak Limanı’ndan çekecek. Cenk Denizcilik A.Ş’nin sahibi Yiğit Yener ve firma yetkililerinin Cuma günü Zonguldak’a gelerek Belediye Başkanı Selim Alan’la son kez görüşeceği, buna göre bir karar vereceği öğrenildi. Zonguldak Belediyesi indirimli mazot istasyonuna ruhsat verirse, Petrol Ofisi tarafından kurulacak istasyonu Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası işletecek.




Kaynak: Halkınsesi
Eklenme tarihi: 31.10.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 POYRAZ Denizcilik
 ADATEPE Denizcili..
 ÇİFÇİLER Denizcil..
 EGE Denizcilik
 DEVAL A.Ş.
 ADAMARİN Tur. Taş..
 BEYAZ Deniz Taşım..
 DRAGUT Denizcilik
 GÜLHAN Denizcilik
 SAN-MAR Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim