Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Ukrayna, Rusya'dan savaş gemilerinin iadesini talep etti
Ukrayna Dışişleri Bakanı Vadim Prıstayko, Dışişleri Bakanlığının Rusya’ya kasım 2018 yılında Karadeniz’deki Kerç Boğazı yakınlarında alıkoyduğu Ukrayna savaş gemileri iade etme talebiyle bir nota gönderdiğini bildirdi.



Kıyiv’de bugün Estonya Dışişleri Bakanı Urmas Reinsalu ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Prıstayko, “Dışişleri Bakanlığı, Rusya’ya gemilerimizi alabileceğimiz koordinat ve zamanı belirleme talebi bulunduran nota gönderdi.” ifadeleri kullandı. Daha öne avukat Nikolay Polozov, Rus yönetiminin gemileri iade etmeye hazır olduğunu ancak savaş gemilerinin teknik durumunun buna engel olduğu belirtmişti.

RUSYA AZAK DENİZİ’NE GİRMEYE ÇALIŞAN UKRAYNA GEMİLERİNE SALDIRDI

Rusya, Karadeniz’de Kerç Boğazı yakınlarında 25 Kasım 2018 tarihinde “karasularının ihlal edildiği” iddiasıyla Ukrayna Deniz Kuvvetlerine ait gemilere silahlı saldırı gerçekleştirdi. Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanlığından yapılan açıklamada, Kerç Boğazı açıklarındaki Rusya Federal Güvenlik Servisine (FSB) ait sınır güvenliği teknesinden Ukrayna savaş gemilerine ateş açıldığı bildirildi. Saldırıdan sonra Ukrayna’ya ait üç gemi, Rus özel kuvvetleri tarafından ele geçirildi. Gemide bulunan 24 Ukraynalı asker esir alındı. Daha sonra Kırım’ın sözde mahkemeleri, Ukraynalı askerler hakkında tutuklama kararı aldı. 30 Kasım 2019 tarihinde ise Ukraynalı askerler Moskova’daki cezaevine sevk edildi.

ULUSLARARASI DENİZ HUKUKU MAHKEMESİ’NDEN İADE KARARI

Ukrayna, Rusya tarafından esir alınan askerleri savaş esiri olarak kabul ettiğini açıkladı. Mahkemeye çıkarılan tüm Ukraynalı askerlerin, kendilerini savaş esiri olarak adlandırdığı ve Cenevre Savaş Esirleri Sözleşmesine dayanarak ifade vermeyi reddettiği de bildirildi. Mayıs 2019’da Uluslararası Deniz Hukuku Mahkemesi, Rusya’nın alıkoyduğu 3 Ukrayna savaş gemisini iade etmesini ve gemilerin mürettebatı olan 24 Ukrayna askerini serbest bırakmasını hükmetmişti.

ESİR DEĞİŞİMİ YAPILMIŞTI

Rusya ve Ukrayna arasında, 7 Eylül 2019’da “35’e 35 formülü” ile toplam 70 esir ve tutuklunun değişimi yapılmıştı. Ukrayna’ya Rusya’da alıkonulan 11 siyasi tutsak ve Kerç Boğazı yakınlarında esir alınan 24 Ukraynalı denizci iade edilmişti. Ukrayna’ya iade edilen siyasi tutsaklar arasında Kırım Tatar aktivist Edem Bekirov da bulunuyordu.




Kaynak: Kırım Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 07.11.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BEK Denizcilik
 MIRAGE
 CLUP CHERRY
 AVRASYA EXPRES
 KORAL Ship
 ORTAKS Shipping c..
 ASYA Nakliyat Ve ..
 CK Shipping
 ATUNCO Shipping
 POLARİS Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim