Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Gemi ve su araçlarının 'gazdan arındırılması' işlemlerine düzenleme
Gemi ve su araçlarının inşa, tadilat, bakım, onarım veya sökümleri sırasında gazdan arındırılma işlemlerinde yaşanan sorunların giderilmesi ve mevzuatın geliştirilmesi amacıyla düzenlemeye gidildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının konuya ilişkin "Gemi ve Su Araçlarında Gazdan Arındırma Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikle, söz konusu araçlara gazdan arındırma işleminin yapılabileceği bölgeler, gemi ve su araçlarının tesise yanaşma koşulları, gazdan arındırma yapılması gereken mahaller, düzenlenecek belgeler, giriş müsaadesi gibi usul ve esaslar belirlendi.

Buna göre, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sınavda başarılı olup yetki belgesi alan kişiler gaz ölçüm uzmanı olabilecek. Gazdan arındırma işlemi yapması gereken her tesis, en az bir gaz ölçüm uzmanı istihdam edecek veya serbest çalışan en az bir uzmanla sözleşme yapacak.

Gaz ölçüm uzmanı, yapılacak işlemi ve potansiyel tehlikeleri göz önüne alarak, kendi can güvenliğini ve sağlıklı ölçüm yapabilme koşullarını sağlayacak cihazları bulunduracak. Gaz ölçüm uzmanları, yönetmelik hükümlerine göre gerekli ölçümleri yaparak, işlem yapılacak alanlara ilişkin gazdan arındırma belgesi düzenleyecek. Tesise yanaşmak için gazdan arındırma belgesi alan gemi ve su araçlarında belgenin geçerlilik süresi 24 saati aşamayacak.

Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü, gaz ölçüm uzmanlığı yetki belgesini gerektiğinde iptal edebilecek. Gaz ölçüm uzmanlarının kayıtlarını tutacak ve uygunluğunu araştıracak.

Liman başkanlıkları da düzenlenen gazdan arındırma belgelerinin kontrolü, ihbar, şikayet veya şüphe duyulan durumlar bulunması halinde gaz ölçüm işlemleriyle ilgili program dışı denetimi gibi konulardan sorumlu olacak.

Yönetmeliğin ilgili maddelerine aykırı şekilde davranılması durumda 3 bin ila 20 bin lira idari para cezası uygulanacak. Birden fazla kabahatin bir arada işlenmesi halinde her biri için ayrı ayrı idari para cezası verilecek.

Söz konusu yönetmeliğin yürürlük tarihinden önce düzenlenmiş gazdan arındırma uzmanı sertifikaları ise 3 yıl süreyle geçerli olacak.




Kaynak: TimeTürk
Eklenme tarihi: 18.01.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BYZAS Turizm
 ARZU Denizcilik v..
 MİNA Denizcilik v..
 ORCA Denizcilik N..
 BERK Turizm Yatçı..
 AYTRANS Denizcilk..
 PROMOTE A.Ş.
 BORA Denizcilik S..
 FENER Denizcilik
 OZKAN DENİZCİLİK
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim