Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Altınova’daki tersanelere bakanlık desteği
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Norveç İş Konseyi Başkanı Mehmet Selahattin Ünlü Yalova ve Tuzla’da ki tersanelerin korona virüs nedeniyle yaşadıkları sıkıntıların aşılmasına yönelik gerekli adımların atılacağını duyurdu.

Yalova’nın Altınova ilçesinde bulunan ve binlerce insanı istihdam eden Tersaneler Bölgesindeki işletmeler korona virüse bağlı olarak yaşanan sıkıntılardan ciddi oranda etkilendi. Teslimatlarda yaşanan sorunlar, ülkelerin sınırlarını kapaması gibi birçok problemin üst üste gelmesi sonrasında DEİK harekete geçti.



DEİK Norveç İş Konseyi Başkanı Mehmet Selahattin Ünlü, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile telekonferans yöntemi ile görüştü. Yapılan görüşmede Ticaret Bakanlığı’nın Yalova’da ki tersanelere destek vermesi kararı çıktı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan DEİK Norveç İş Konseyi Başkanı Mehmet Selahattin Ünlü, “Ülkemizin Norveç'e yapmış olduğu ihracatın 5/1'i gemi inşa sektöründe oluşmaktadır. İçinde bulunduğumuz süreçte nisan ayında gemi inşa sektörü %74 gibi büyük bir düşüş yaşamıştır. Ancak bu düşüş Kovid19 sebebiyle teslim edilmeyen gemilerden kaynaklanmıştır. Bununla beraber üretim bantlarında bekleyen gemilerin alıcılarının enspektörleri ve ana ekipman malzemelerinin garanti süreçlerinin başlaması için yetkili firmalardan gelmesi gereken kişilerin ülkemize gelememesinden meydana gelmiştir. Yaşanan bu sürecin sekteye uğramaması için gemi teslimatların yapılabilmesi ve incelemelerde bulunmak için gelmesi gereken yurtdışındaki alıcı firma yetkililerinin isimlerinin Ticaret Bakanlığımıza bildirilmesi halinde özel uçak ile ülkemize gelip gitmesi hususunda Ticaret Bakanlığımızın destek olacağı belirtilmiştir. Bir diğer önemli konu olan Kont'r garanti şeklinde yurtdışı avallı teminat mektubu sunulamadığı için yaşanan teminat mektubu problemleri için Ticaret Bakanlığımız bu konuda da Eximbank destekli sektörümüze yeşil ışık yakmıştır. Gemi ve yat sektörlerimizdeki temsilcilerimizin Eximbank ile iletişime geçmeleri gerekmektedir, iletişime geçen firmalarımıza destek olunacaktır.Kovid19 sürecini en iyi yöneten ülkeler konumunda olmamızdan dolayı biraz daha sabırlı olarak sektörlerimizdeki sıkıntılara çözümler sağlamak amacı ile DEİK olarak her an her saniye Bakanlarımızla, Büyükelçiliklerimizle, Ticaret müşavirlerimizle, her daim video konferans görüşmeleri gerçekleştirmekteyiz. Bu süreci en az hasarla atlatıp tekrar ivme kazanacağına inanıyorum” dedi.




Kaynak: Yalovamız.com
Eklenme tarihi: 14.05.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 PASİFİK Gemi Onar..
 İMAMOĞULLARI deni..
 UMAR Denizcilik S..
 MİRA Denizcilik
 MEMORIES Yatching
 MEHTAP Denizcilik
 DMY Denizcilik A...
 TEXPERT Teknoloji..
 ANADOLU Kimyasal ..
 ZİRVE Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim