Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Florida'nın kruvaziyerde 8 milyar dolarlık rekor zararı
MSC Cruises, Kasım ayında PortMiami'den ve bir tanesi Port Canaveral'dan iki yolcu gemisi ile sefer başlatmayı ve Jamaika, Meksika, Cayman Adaları ve şirketin Bahamalar'daki özel adasına turlar planladığını duyurdu.

Öte yandan pandemi krizi  Florida'da PortMiami, Port Canaveral ve Everglades Limanı adlı en iyi üç yolcu trafiği limanına Covid-19 için kurtarma çabaları büyük zarar verdi. CLIA'ya göre, sektörün Florida'daki doğrudan harcamaları 2016 yılına kıyasla 149.020 iş kaybı ve 7.1 milyar dolar ücret ödemesi yarattı.

İsviçre merkezli, İtalya'ya ait MSC, sektörün en büyük ticaret grubu Cruise Lines Uluslararası Birliği'nden (CLIA) sonra Cuma günü ABD limanlarından 15 Eylül'e kadar askıya alındıktan sonra seyir programını açıklayan ilk kruvaziyer işletmecisi oldu. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, 13 Mart’ta ABD limanlarından seyretmeyi yasaklamıştı ve bu emir 24 Temmuz'da sona eriyor.



CLIA, Florida'da yılda 8 milyar dolarlık kruvaziyer endüstrisinin yaz sonu canlanması umuduyla, 14 kruvaziyer hattının beş limanda en az 63 gemi işlettiği ve yaklaşık 150.000 eyalet sakinine istihdam sağlıyor.

CLIA yaptığı açıklamada, "ABD'de COVID-19 ile ilgili devam eden durum nedeniyle, CLIA üye kruvaziyer hatları askıya alınan yolcu operasyonlarının süresini uzatmaya karar verdi. Cruise faaliyetinin 24 Temmuz'dan sonra mümkün olan en kısa sürede devam edebileceğini ummuş olsak da, Amerika Birleşik Devletleri'nde yeniden başlamanın önündeki engelleri çözmek için daha fazla zamana ihtiyaç olacağı giderek daha açık" dedi.

AMERİKA GEMİLERİ CDC’DEN İZİN BEKLİYOR

CLIA üyeleri arasında Florida merkezli Carnival Corporation, Royal Caribbean Cruises Ltd., Norveç Cruise Line Holdings, Virgin Voyages ve Disney Cruise Lines bulunuyor.

CLIA, üyelerinin CDC ile görüşme yaparak izin verilmesi için Eylül ayı ortalarında ABD gemilerinin yeniden sefere başlamasını istiyor.

CDC gecikmeyi destekleyerek, gemilerdeki salgınları soruşturmanın zorluğuna dikkat çekerek, ABD tarafından sefere çıkacak kruvazörlerin 42.000 mürettebatının COVID-19 pozitif oldukları için denizde ücret ödemeden kaldığını bildirdi.

SALGINLARI DENİZDE KONTROL ZOR

Miami-Dade İlçe Belediye Başkanı Carlos Giménez 12 Temmuz'a kadar PortMiami'de rıhtım ücretlerinden feragat etti. Böylece gemilerde mahsur kalan mürettebatlı yolcu gemileri yakıt ikmali yapabiliyor ve malzeme alabiliyor.
CDC, “Nisan ayından bu yana yolcuları olmayan ve mürettebatı belirgin şekilde azalan gemiler, COVID enfeksiyonlarını ve salgınlarını deniz ortamında kontrol etmenin ve ortadan kaldırmanın ne kadar zor olduğunu gösteriyor” dedi.

UÇ YOLCU LIMANINA ZARAR VERDİ

Port Canaveral ve Everglades Limanı adlı en iyi üç yolcu trafiği limanına sahip Florida'daki kurtarma çabalarına zarar verdi. CLIA'ya göre, sektörün Florida'daki doğrudan harcamaları 2016 yılında 149.020 iş kaybı ve 7.1 milyar dolar ücret ödemesi yarattı.

CLIA, 2016 yılında yolcu gemilerinden Florida limanlarına 11,5 milyondan fazla yolcu ve mürettebat ziyaretinin 1.05 milyar dolar daha harcama yaptığını bildirdi.

Çeşitli hatlar 31 Temmuz gibi kısa bir sürede yolculuklara devam etmeyi planladı, ancak bunun için CDC onaylı planlara ihtiyaç duyacaktı. CDC, birkaç operatör tarafından gönderilen planları gözden geçiriyor, ancak hiçbiri yeşil yanmıyor.

“Gelecekteki yolculukların sağlıklı ve güvenli olacağından ve en son koruyucu önlemleri tam olarak yansıtacağından emin olsak da, yolcularımızın ve mürettebat üyelerimizin en iyi menfaatlerinin sağlanmasına yardımcı olmak için dikkatli olmanın uygun olduğunu düşünüyoruz.” dedi CLIA bildirimi.

Norveç Cruise Line, seyir özgeçmişlerinde COVID-19'u teşhis ve tedavi etme, her gemi için bir halk sağlığı görevlisi pozisyonu oluşturma, binmeden önce yolcuların sıcaklıklarını alma ve gemide temizlik sıklığını artırma kapasitesine sahip olacağını duyurdu.

Ekim ortasından itibaren yolculukları iptal eden Virgin Voyages, insanları gemiye binmeden önce kontrol etmek için kullanabileceği “güvenilir, hızlı ve basit bir test” geliştirdiğini söyledi.

Diğer üç büyük kruvaziyer şirketi - Carnival Corp., Royal Caribbean Cruises ve MSC Cruises - yolcu yolculukları için sağlık protokollerini açıklamamıştır.





Kaynak: Türkiyeturizm
Eklenme tarihi: 26.06.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DİZMAN Denizcilik
 KARTAL Gemi İşlet..
 KAPTANPAŞA Denizc..
 MİRAGE Hotel
 ERK Denizcilik
 V.SHIPS Inc. Turk..
 RAYBEN Denizcilik..
 USTAOĞLU Denizcil..
 YEŞİL Marmaris A...
 ÖZPINAR Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim