Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Dünyada örneği yok! Antalya'da suya indirildi
Antalya'nın Manavgat ilçesinde, 33 milyon liraya bin kişilik tur teknesi inşa edildi. 60 metre boyunda, 4 katlı tekne törenle suya indirildi. Tekneyi yaptıran Alanyalı iş insanı Hasan Çavuşoğlu, "Kendi konseptinde, turizm amaçlı korsan teknesinin sadece Türkiye'de değil, dünyada da şu anda emsali yok" dedi.



Manavgat'ta bulunan tersanede 33 milyon liraya 60 metrelik, 4 katlı tur teknesi inşa edildi. Yapımına 15 Temmuz 2019'da başlanılan ve Alanya'da Hasan Çavuşoğlu'nun sahibi olduğu yatçılık firmasına özel olarak inşa edilen tur teknesinin yapımı 1 yıl sürdü. Faaliyete başladığı zaman aynı anda bin kişiye hizmet verebilecek teknede 45 personel çalışacak. Yaklaşık 700 ton ağırlığında olan teknede tura çıkacak turistlerin bütün ihtiyaçları düşünüldü. Bin kişiye aynı anda hizmet verebilecek mutfak, restoran ve barların yanı sıra, çocuklar için oyun gruplarının bulunduğu alanlar da yer alıyor. Teknenin bitirilmesi dolayısıyla kurban kesildi ve dua edildi. Gemi bugün sabah saatlerinde Manavgat Irmağı'na indirildi.



Teknenin sahibi Hasan Çavuşoğlu, denizciliğe 2001 yılında 19 metrelik bir tekneyle başladığını belirterek, "Sonra işimi büyüterek 2017'de bu teknenin 35 metrelik minyatürünü yaptık" dedi. Teknenin inşasına geçen yıl 15 Temmuz'da başladıklarını söyleyen Çavuşoğlu, "Lakin koronavirüs salgını nedeniyle üretimde gecikme oldu. Normalde koronavirüs salgını olmasaydı bitiş tarihi 15 Mayıs'tı. Ama bugüne kaldı" diye konuştu.

'KENDİ KONSEPTİNDE DÜNYADA İLK'

Teknenin kendi konseptinde dünyada bir ilk olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, şöyle dedi:

"Turizm amaçlı korsan teknesi konseptinde, sadece Türkiye'de değil, dünyada şu anda emsali yok. Tur teknelerinde Türkiye çok önde. Ama bu konseptte ilk, yani yüzen bir otel oldu. Aynı anda içinde bin misafiri ağırlayıp tura götürebileceğiz. Bin kişilik mutfak, restoran ve bar bulunuyor. Ayrıca küçük çocukların gönüllerince eğlenebilmeleri için teknede çocuk oyun alanları yer alıyor. Teknede 45 kişi çalışacak."

Denizcilik sektöründe bir standart olmadığını söyleyen Hasan Çavuşoğlu, "Hiçbir gemi hiçbir geminin standardı değildir. Projeyi çizersin ve ona göre yürütürsün. Bu teknede hiçbir maliyetten kaçınmadık. Sağlamlık ve güvenliğin yanı sıra lüks donanımlar kuruldu. Gelen yolcuların dili, dini, cinsi, ırkı fark etmeden nasıl mutlu edebiliriz düşüncesiyle her şeyi en ince ayrıntısına kadar yaptık" diye konuştu.





Kaynak: Milliyet + DHA
Eklenme tarihi: 17.07.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MARMARA Deniz Taş..
 PASİFİK Denizcili..
 CLUP CHERRY
 ARZU Denizcilik v..
 NNC Shipping. co.
 TRUVA Denizcilik
 AKUA GROUP Su Ürü..
 AZAK Denizcilik
 YAĞMUR Deniz Tasi..
 HAMALOĞLU Denizci..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim