Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Issız adada mahsur kalan denizciler ‘SOS’ mesajı sayesinde kurtuldu
Pasifik Okyanusu’nun batısında ıssız bir adada mahsur kalan denizciler, kaybolmalarından üç gün sonra kumsala yazdıkları "SOS" mesajı sayesinde kurtarıldı. Denize açıldıktan sonra yakıtlarının bittiği ve bir daha denizcilerden haber alınamadığı belirtildi.



Pasifik Okyanusu’ndaki Mikronezya Federal Devletleri’nin Pulawat atolundan 43 kilometre mesafedeki Pulap adasına gitmek üzere 30 Temmuz’da tekneyle denize açılan ve kendilerinden haber alınamayan üç denizci, 190 kilometre uzaklıktaki ıssız bir adada bulundu. Denizcilerin, kumsala yazdıkları “SOS” yazdıktan sonra arama kurtarma ekipleri tarafından bulunduğu aktarıldı.

Avustralya Savunma Kuvvetlerinden (ADF) yapılan açıklamaya göre, bölgede devriye uçuşu yapan Avustralya ve ABD uçakları, yerleşim bulunmayan ıssız Pikelot adasında kumsala yazılan ve uluslararası yardım çağrısı olarak kullanılan dev “SOS” yazısını fark etti. Yazının, Mikronezya’nın Pulawat atolundan tekneyle yaklaşık 43 kilometre uzaklıktaki Pulap adasına ulaşmak üzere 30 Temmuz’da yola çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan denizciler tarafından yazıldığı belirlendi.

ABD Sahil Güvenlik birimlerinin bulunduğu Guam’daki Ortak Kurtarma Alt Merkezinden yapılan çağrı üzerine Hawaii’deki tatbikatlardan dönen Avustralya Donanmasına ait askeri gemi bölgeye hareket ederek kurtarma operasyonuna katıldı.

Adaya inen Avustralya Hava Kuvvetlerine bağlı askeri helikopterdeki görevliler tarafından kimlikleri tespit edilen üç erkek denizciye yiyecek ve içecek su verildiği belirtildi. Pulawat’tan denize açıldıktan sonra rotalarından çıktıklarını ve yakıtlarının bittiğini anlatan denizcilerin sağlıklı olarak bulundukları Pikolat adası, ilk hareket ettikleri noktadan 190 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Kaybolmalarından yaklaşık üç gün sonra kurtarılan denizcilerin, Mikronezya’dan gönderilen devriye gemisi aracılığıyla ülkelerine gönderildiği bildirildi.




Kaynak: Gazeteduvar
Eklenme tarihi: 06.08.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TOPKAPI GROUP
 ESENKIYI Denizcil..
 ORSA Tanker İşlet..
 SARP Turizm
 FURUNO Denizcilik
 AR-GAZ
 POLATHANE Denizci..
 ABC SHIPSTORE D..
 UNICOR İnternatio..
 GLOBUS Uluslarara..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim