Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
DFDS, Ekol'den Trieste Limanını almak istiyor
Dünyanın en büyük denizcilik ve lojistik çözümleri sunan şirketlerinden biri olan Danimarkalı DFDS Group, yük taşımacılığı operatörü U.N. Ro-Ro'nun yüzde 98,8'lik hissesini 950 milyon Euro’ya satın alarak Türkiye’ye 2018’de adım atmıştı. Türkiye’ye yabancıların yaptığı en önemli denizcilik yatırımı olan bu satın almanın üzerinden 2 yıl geçti. Danimarkalı şirket bu kez bir başka Türk şirketi ile masaya oturdu.



Türkiye’nin önemli taşımacılık şirketlerinden Ekol Lojistik’in İtalya-Trieste’de Ro-Ro ve blok tren seferleri için kullandığı limanın işletmeciliğini yapan Europa Multipurpose Terminals (EMT) şirketine talip olan Danimarkalı dev, şirketin bu önemli iştirakini satın almayı istiyor.

25 yıllık imtiyaz hakkı elinde

Ekol, sahibi olduğu Yalova Ro-Ro Terminali A.Ş. aracılığıyla Europa Multipurpose Terminals’in de yüzde 65 hissesinin sahibi. EMT Trieste Limanı'nda bulunan 6'ncı terminalin 25 yıllığına imtiyaz (20102034) haklarını elinde bulunduruyor. DFDS, Trieste’de kurulu Europa Multipurpose Terminals S.P.A.’in hisselerinin yüzde 65’ini Ekol’ün kontrolündeki Yalova Ro-Ro Terminali A.Ş.’den satın almak istiyor. Anlaşma sağlanır ve resmi kurumlar satışı onaylarsa, Danimarkalı dev, Europa Multipurpose Terminals S.P.A.’nın sahibi olacak.

Bilindiği üzere Trieste Limanı, Ekol’ün öncülüğünü yaptığı ve müşterilerine düşük maliyetli hizmet sunduğu Intermodal taşımacılık çözümü için tüm Avrupa’ya uzanan demiryolu bağlantıları ile son derece önemli bir konuma sahip. Aynı anda iki farklı Ro-Ro’nun operasyonlarını yürütme kapasitesi bulunan Trieste’deki liman, son açıklanan verilere göre 2016 yılını 110 bin Ro-Ro ve 70 bin tren kapasitesi ile kapattı. Trieste Limanı’nda Ekol’ün hedefi yıllık 140 bin Ro-Ro ve 100 bin trene hizmet vermek.

1866 yılında kuruldu

Danimarka merkezli uluslararası nakliye şirketi olan DFDS, Avrupa'nın en büyük lojistik şirketleri arasında kabul ediliyor. 1866 yılında kurulan şirketin 8 bine yakın çalışanı, 1.7 milyar Euro’luk cirosu bulunuyor. Türkiye'ye 2018 yılında giren şirket, U.N. Ro-Ro’nun yüzde 98.8 hissesini Actera Group ve Esas Holding'ten 950 milyon Euro'ya satın almıştı. Danimarkalı şirketin aldığı U.N. Ro-Ro, 12 gemiye sahip ve 500 çalışanı istihdam ediyor.




Kaynak: Dünya (Kerim Ülker)
Eklenme tarihi: 06.08.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KALYONCU RoRo Shi..
 KURŞUN Denizcilik..
 FERAH TUR. Sey. İ..
 GRANDE Ship Manag..
 ÇAĞATAY Denizcili..
 GEMAK
 KOÇANLAR Deniz Ta..
 SAMBURCO Denizcil..
 DENAK Depoculuk v..
 BLUE DE NIMES
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim