Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Bakan Karaismailoğlu: Denizcilikte bölgemizde lider ülke olacağız
Denizcilik sektörünün temsilcileriyle buluşan Bakan Karaismailoğlu, Mavi Vatanı hak ettiği yerlere çıkarmak için canla başla mücadele verildiğini ifade ederek, "Denizcilikte bölgemizde lider ülke olacağız" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri Deniz Ticaret Odası İMEAK’ı ziyaret ederek, yönetim kurulu üyeleriyle denizcilik sektörünün durumu, bugünkü ve gelecekteki dönemine ilişkin hedeflerine yönelik bir toplantı gerçekleştirdi.



Toplantıda, denizcilik sektörünün geliştirilmesi ve deniz taşımacılığında Türk sahipli gemilerin payının artırılması, kıyı tesislerinde hizmet kalemlerinin belirlenmesi, gemi ve yat acenteleri yönetmelik taslağı, yat inşa ve yan sanayi ile yat tamir bakım işletmelerinin yer sorunları ile birlikte, denizcilik eğitiminin geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

"Mavi Vatanımızı hak ettiği yerlere çıkarmak için canla başla başla çalışıyoruz"

Toplantıda konuşan Bakan Karaismailoğlu, “Sektörün sorunları bizim sorunlarımız. Sektörün gelişmesi için canla başla çalışıyoruz. Denizcilikte bölgemizde lider ülke olacağız” dedi.

Bakan Adil Karaismailoğlu, gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, ülkemizdeki denizcilik sektörünün son 18 yılda yapılan yatırım, destek ve projelerle önemli düzeye geldiğini ifade etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak denizciliğin gelişmesi ve çok daha ileri düzeye taşınması için sektör temsilcileri ile bir araya geldiklerini ifade eden Karaismailoğlu, “Sektöre yaptığımız her yatırımda ülkemizin menfaatleri doğrultusunda hareket ediyoruz. Bakanlık olarak denizcilik sektörünün gelişmesi ve çok daha ileri düzeye taşınması için sektör temsilcileri ile ortak aklı işletiyoruz. Sektörün sorunlarını bizim sorunlarımız olarak görüyoruz. Mavi Vatanımızı hak ettiği yerlere çıkarmak ve denizlerimizin ülke ekonomisine katkısını artırmak ve sektörü geliştirebilmek için canla başla çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

"Sektöre verdiğimiz destek meyvelerini vermeye başladı"

Bakan Karaismailoğlu, üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde denizlerimizin ulaşım, ticaret, turizm ve doğal kaynaklar bakımından büyük imkanlar sağladığına işaret ederek, “Tersanelerimizden limanlarımıza, sahillerimizden açık denizlerimize kadar sektörümüze verdiğimiz destek meyvelerini vermeye başladı. Denizlerimizin sunduğu katma değeri yüksek imkanlardan daha fazla faydalanmamız gerekiyor. Bu gerçekten hareketle üretmeye, geliştirmeye devam ediyoruz” dedi.

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öğleden sonra vereceği müjde öncesinde verimli bir toplantı gerçekleştirdik" diyen Karaismailoğlu, “Ülkemiz denizlerinin bizlere sunduğu her türlü imkanı kullanarak, Türkiye’mizi bölgesinde lider, Dünya’da önde gelen denizci bir ülke yapmak için çalışmalarımızı daha da hızlandırıyoruz” diye konuştu. Bakan Karaismailoğlu, sözlerine ilerleyen günlerde bu yapılan toplantıda tespit edilen verileri tekrar değerlendirmek üzere yetkililerle bir araya geleceklerini belirterek sonlandırdı.

Denizcilik sektörünün sorunları ele alındı

Toplantıda 9 ana başlık ele alındı. Tüm üyelerin maddeler üzerinde maddeler üzerinde görüşlerini ortaya koyduğu toplantıda, denizcilik sektörünün geliştirilmesi ve deniz taşımacılığında Türk sahipli gemilerin payının artırılması, kıyı tesislerinde hizmet kalemlerinin belirlenmesi, gemi ve yat acenteleri yönetmelik taslağı, limanlarda tekel acentelik durumu, limanlara girişte tek kart uygulaması, bayrak devletinin karada yetkilendirilmiş personel standartlarının uluslararası standartlardan daha ağır olması, denizcilik eğitimi veren meslek liseleri, meslek yüksek okulları ve fakültelerin denizde güvenlik eğitim merkezinin bakım masrafları, tersane tekne imal çekek yeri işletme izin belgeleri ve denizcilik sektörü yer sorunları görüşülen konular oldu.

Gerçekleştirilen toplantıya, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Selim Dursun, Denizcilik Genel Müdürü Ünal Baylan, İMEAK Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ve Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, Genel Sekreter İsmet Salihoğlu ile birlikte derneğin yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra sektörün kamu ve özel kesim temsilcileri katıldılar.



Kaynak: TRThaber
Eklenme tarihi: 21.08.2020




Share |




YORUMLARINIZ


Yavaş
Bol olucan

Yazan: Yavuz akyol - 21.08.2020 21:12:40




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ABALCO
 TEXPERT Teknoloji..
 SARP Yat İmalat S..
 YAMAN Denizcilik
 EMSAN Denizcilik ..
 ÖZLER İskele Ltd...
 ÖZSAY Deniz nakli..
 YEŞİL DALYAN Deni..
 YIGIT Shipping Co..
 MUMCUOGLU Gemicil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim